Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzie kocky na čiernom pive fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. januára 2022

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa so zeleninou a s čiernym pivom.

4
porcie
70 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
50 g
1 ks
1 ks
1 ks
kúsok
1 PL
300 ml (Zlatý bažant)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1
4 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla, osušila a nakrájala na väčšie kocky.

    Hovädzie kocky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si zeleninu, ktorú som ošúpala, umyla a nakrájala na kocky. Cibuľu som nakrájala na väčšie kusy.

    Hovädzie kocky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu som nakrájala na malé kocky, opiekla na panvici, pridala som mäso a opiekla som ho na tuku zo všetkých strán.

    Hovädzie kocky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som cibuľu so zeleninou a spolu som všetko chvíľu podusila.

    Hovädzie kocky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som kečup, soľ, korenie, rascu, bobkový list, nové korenie.

    Hovädzie kocky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko som zaliala pivom a pod pokrievkou dusila do mäkka. Počas dusenia som mäso podlievala pivom.

    Hovädzie kocky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď bolo mäso mäkké, zmiešala som vo vode kukuričný škrob a pridala som k mäsu.

    Hovädzie kocky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotový obed som podávala s domácou knedľou. Prajem vám dobrú chuť.

    Hovädzie kocky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luwinka
No to musí byť dobrota.? Vždy prekvapis niečím novým. Dobrý postup receptu, nafotené perfektne.
1x haji
haji
Pěkný receptík, hovězí masko, slanina a zelenina jsou výborný základ. Super nedělní oběd! Krásný servis i foto. Požehnaný zbytek neděle, milá Izi!
1x frezia
hannes
Je to dobrota. Už dlho robím prakticky toto isté. Akurát je drobná zmena v tom, že ja nerobím kocky, ale medailónky, ktoré naklepem, aby boli tenšie. A nedávam kmín. Chutí to skveles čímkoľvek, výborná je tarhoňa, ale knedľa je knedľa....:D
sracz
Blahoželám Ti, Izka milá, ku krásne chutnému rcp. Reagujem zvlášť rád na použitie čierneho "Bažanta z Hurbanova", s ktorým mám aj ja vynikajúce skúsenosti. Napodiv som poslednýraz kúpil toto 16⁰ pivi v arizonskej Peorii u Li - Li Číňanov. Prudko jedlé!
izabella929
@hannes (17.1.2022 14:59)
No super, keď sme na jednej vlnovej dĺžke..mám rada tarhoňu tiež by sa hodila k tomu obedu..ale keď pripravujem domácu knedľu, vždy si jednu-dve zamrazím a tak som ju teraz využila..málo používam pivo v mojej kuchyni, lebo ja osobne nepijem žiadne alkoholické výrobky a pivo je horké..keď časť použijem pod mäso, neviem čo zo zbytkom..ďakujem veľmi pekne za komentár a srdečne pozdravujem..
izabella929
@sracz (17.1.2022 18:50)
Ani som po pravde nevedela, aké pivo si mám kúpiť, lebo ho nemám rada..ale chuť bola famózna..pýtala som sa syna, ako dlho vydrží pivo v chladničke, keď ho nespotrebujem všetko pod mäso..no vydrží dosť dlho, ale vraj z neho alkohol zmizne..ak máš rád naše pivo, tak ti blahoželám..mäsko bolo veľmi chutné na čiernom pive..ďakujem pekne za komentár..
hannes
@izabella929 (18.1.2022 11:23)

Milá Izabelka, varenie na vínku či na pivku je záležitosť chuti, nie alkoholu. Tmavé pivko je sladšie, ako svetlé a ja ho mám tiež vo svojich kreáciách radšej. Alkohol sa pri dusení spoľahlivo vyparí, takže aj po zjedení niečoho na víne či na pive, si môžeš spoľahlivo sadnúť aj za volant. Takže aj presvedčený abstinent s týmto použitím alkoholických nápojov určite nebude mať žiaden problém. Veľa ďalších takýchto krásnych receptov Ti praje Hannes. Do spapania...
izabella929
@hannes (19.1.2022 10:0 Viem o tom, že alkohol sa počas dusenia vyvarí..chuť ale zostane či po víne alebo pive výborná..
Ďakujem pekne za komentár..
baska19
Výborný recept, vyvážené chute, určite spravím opäť, recept si ukladám :thumbsup: