Talianska kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mäsovými guľkami

Cestoviny

Pochúťka zo Stredozemia. U nás je dosť často, obľúbené jedlo v celej rodine. Dúfam,...

prazdny

Citrónove ravioly s bylinkovým maslom

Cestoviny

Moderné talianske ravioly...

prazdny

Pikantná talianska frittata s mozzarellou

Bezmäsité jedlá

Ľahká, šťavnatá a moderná frittata...

prazdny

Hráškové krémové cestoviny - Pasta e piselli

Cestoviny

Jednoduchý obed z jedného hrnca, tradičný neapolský recept, ktorý je "krížencom" polievky a cestovín s omáčkou....

prazdny

Penne alla vodka s tajnou Uncle Ben’s omáčkou

Cestoviny

Krémové penne kombinujú sladkú smotanu, cesnakovo-cibuľový základ, štipku vodky a paradajkovú omáčku Uncle Ben’s....

prazdny

Ananásové tiramisu s medovým mascarpone a želatínovým zrkadlom

Dezerty

Ľahký a svieži dezert inšpirovaný tiramisu, no s exotickým nádychom....

prazdny

Krémové rizoto s lesnými hríbmi a pažítkou

Bezmäsité jedlá

Jemné krémové rizoto zo sušených lesných hríbov, dochutené cesnakom, pažítkou a smotanou....

prazdny

Citrusová pražma s bylinkovým maslom a pečeným baklažánom

Hlavné jedlá

Šťavnatá pražma pečená s citrusmi, tymianom, rozmarínom a bylinkovým maslom...

prazdny

Cestoviny s nivovou omáčkou, brokolicou a so špenátom

Cestoviny

Krémové cestoviny so zmesou duseného špenátu, uvarenej brokolice a výraznej chuti syra niva....

prazdny

Citrusový Brandy Royal

Nápoje

Citrusovo-štipľavý koktail s nádychom elegancie....

prazdny

Mušle na smotanovo-muškátovej omáčke s petržlenom

Hlavné jedlá

Jemné morské mušle dusené v smotanovej omáčke s muškátovým orieškom, čerstvou petržlenovou vňaťou a ľahkým dochutením soľou....

prazdny

Moje tiramisu

Dezerty

Ľahučký taliansky dezert. Často ho robievam na oslavy, každý si ho chváli, je veľmi...

prazdny

Krémové mrkvové rizoto s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Vynikajúce jedlo, ktoré zvládne aj začiatočník.

prazdny

Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou

Cestoviny

Cannelloni sú u nás veľmi obľúbené....

prazdny

Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou

Cestoviny

Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.

prazdny

Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke

Cestoviny

Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej panvici.

prazdny

Ravioli plnené syrom so slaninou a s orieškami

Cestoviny

Domáce cestoviny plnené čerstvým syrom a navrchu chrumkavá slaninka s lieskovými orieškami.

prazdny

Bruschetta

Bezmäsité jedlá

Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva....

prazdny

Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke

Cestoviny

Tortellini nájdete na pultoch obchodov s rôznymi náplňami. K paradajkovej omáčke sa hodia tortelliny plnené prosciuttom...

prazdny

Benátske sardinky (Sarde in saor)

Večera

Už v stredoveku slúžili „sarde in saor“ ako rybie konzervy na dlhých námorných cestách. Dnes mnohých...

prazdny

Fettuccine bolognese

Hovädzie mäso

Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

prazdny

Fritole

Dezerty

Malé šišky sú neodmysliteľnou súčasťou benátskeho karnevalu. Ponúkajú sa však celoročne ako výdatné pouličné jedlo.

prazdny

Makrónky Opitý Izidor

Dezerty

Bol to chvíľkový nápad na túto príchuť makrónok, ale musím povedať, že sú výborné, a to ja dávam prednosť ovocným dezertom....

prazdny

Svieže citrónovo-malinové makrónky

Dezerty

Posledný štvrťrok mám makrónkové obdobie - stále ma láka skúšať nové farby, chute, kombinácie....

prazdny

Pizza calzone s tekvicovou plnkou

Hlavné jedlá

Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa...

prazdny

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou

Kuracie mäso

Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....

prazdny

Špagety s omáčkou z pečených paradajok

Cestoviny

Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....

prazdny

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou

Hlavné jedlá

400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

prazdny

Citrónová, pistáciová a mandľová granita

Dezerty

Granita je ľadové osvieženie, ktoré sa na Sicílii podáva so sladkou brioškou brioche col tuppo...

prazdny

Sicílska caponata

Bezmäsité jedlá

Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....