
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mäsovými guľkami
Pochúťka zo Stredozemia. U nás je dosť často, obľúbené jedlo v celej rodine. Dúfam,...

Šalát z pečenej tekvice s kozím syrom a karamelizovanými vlašskými orechmi
Ľahký a moderný šalát...

Hráškové krémové cestoviny - Pasta e piselli
Jednoduchý obed z jedného hrnca, tradičný neapolský recept, ktorý je "krížencom" polievky a cestovín s omáčkou....

Penne alla vodka s tajnou Uncle Ben’s omáčkou
Krémové penne kombinujú sladkú smotanu, cesnakovo-cibuľový základ, štipku vodky a paradajkovú omáčku Uncle Ben’s....

Ananásové tiramisu s medovým mascarpone a želatínovým zrkadlom
Ľahký a svieži dezert inšpirovaný tiramisu, no s exotickým nádychom....

Krémové rizoto s lesnými hríbmi a pažítkou
Jemné krémové rizoto zo sušených lesných hríbov, dochutené cesnakom, pažítkou a smotanou....

Citrusová pražma s bylinkovým maslom a pečeným baklažánom
Šťavnatá pražma pečená s citrusmi, tymianom, rozmarínom a bylinkovým maslom...

Cestoviny s nivovou omáčkou, brokolicou a so špenátom
Krémové cestoviny so zmesou duseného špenátu, uvarenej brokolice a výraznej chuti syra niva....

Mušle na smotanovo-muškátovej omáčke s petržlenom
Jemné morské mušle dusené v smotanovej omáčke s muškátovým orieškom, čerstvou petržlenovou vňaťou a ľahkým dochutením soľou....

Moje tiramisu
Ľahučký taliansky dezert. Často ho robievam na oslavy, každý si ho chváli, je veľmi...

Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou
Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.

Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke
Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej panvici.

Ravioli plnené syrom so slaninou a s orieškami
Domáce cestoviny plnené čerstvým syrom a navrchu chrumkavá slaninka s lieskovými orieškami.

Bruschetta
Svieža kombinácia krémovej nátierky, šťavnatých paradajok a chrumkavého pečiva....

Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke
Tortellini nájdete na pultoch obchodov s rôznymi náplňami. K paradajkovej omáčke sa hodia tortelliny plnené prosciuttom...

Benátske sardinky (Sarde in saor)
Už v stredoveku slúžili „sarde in saor“ ako rybie konzervy na dlhých námorných cestách. Dnes mnohých...

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

Makrónky Opitý Izidor
Bol to chvíľkový nápad na túto príchuť makrónok, ale musím povedať, že sú výborné, a to ja dávam prednosť ovocným dezertom....

Svieže citrónovo-malinové makrónky
Posledný štvrťrok mám makrónkové obdobie - stále ma láka skúšať nové farby, chute, kombinácie....

Pizza calzone s tekvicovou plnkou
Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa...

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....
Špagety s omáčkou z pečených paradajok
Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

Citrónová, pistáciová a mandľová granita
Granita je ľadové osvieženie, ktoré sa na Sicílii podáva so sladkou brioškou brioche col tuppo...

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....