Spôsob prípravy

  • Cviklová nátierka

    Cviklová nátierka

    Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne vymiešame.

  • Tvarohová torta s mascarpone a ovocím

    Tvarohová torta s mascarpone a ovocím

    Rokmi osvedčený a vylepšený recept na nepečenú tortu, ktorá sa už stala rodinným receptom. Je ľahká, svieža, rýchla, v kréme nie je pridaný žiadny cukor a každé ročné obdobie je ozdobená iným ovocím.

  • Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou

    Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou

    Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias našich praprababičiek svietia na gastronomickom sladkom nebi. Ale suché plody si rozumejú aj so slanou kuchyňou. Od predjedál až po dezerty sa s...

  • Toskánský bůček

    Toskánský bůček

    Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ale jednou za čas si tuhle dobrotu udělám a mám ráda nové nápady. Seznámila jsem se na FB s dámou, ...

  • Čokoládový koláč pre jedného

    Čokoládový koláč pre jedného

    Niekedy, keď má človek čas len sám pre seba a rozhodne sa ho využiť napríklad čítaním, niekedy si k tomu uvarí kávičku a vtedy sa žiada aj niečo sladké. Ak tieto momenty sami dobre poznáte, ...

  • Kapustník

    Kapustník

    Netradičný koláč, ktorý skvelo chutí.

  • Slivkovo-tvarohový kysnutý koláč

    Slivkovo-tvarohový kysnutý koláč

    Rýchly koláč na desiatu, olovrant z ovocia podľa sezóny.

  • Špenátová nátierka

    Špenátová nátierka

    Umyté a osušené listy špenátu sparíme na 1 lyžičke olivového oleja a necháme vychladnúť. Strúčiky cesnaku roztlačíme, pridáme rastlinnú nátierku, soľ, mleté čierne korenie a dohladka rozmixujeme.

  • Fazuľkový prívarok à la lady Ann (fotorecept)

    Fazuľkový prívarok à la lady Ann (fotorecept)

    Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala” asi stohlavej čriede pernatej a chlpatej hávede, nám dvom stálym a 8 prechodným „kotňakom”, t. j. svojim vnúčatám.

  • Tvarohovo-višňové ružičky z kysnutého cesta (fotorecept)

    Tvarohovo-višňové ružičky z kysnutého cesta (fotorecept)

    Rýchly, dobre vyzerajúci recept s ovocím.

  • Slané krekry (fotorecept)

    Slané krekry (fotorecept)

    A pokračovanie v slanom pečení.

  • Bezlepkové kapustníky (fotorecept)

    Bezlepkové kapustníky (fotorecept)

    Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom a sú vynikajúce.

  • Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept)

    Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept)

    Narodeninovú tortu som upiekla jednému členovi našej rodiny. Priemer formy je 22 cm.

  • Podplamenník podľa mňa (fotorecept)

    Podplamenník podľa mňa (fotorecept)

    Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa seba. Síce nie je pečený v peci, ale je robený z lásky a chutí ešte lepšie a aj syrový.

  • Recept bez obrázku

    Výborná dusená červená kapusta

    Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.

  • Recept bez obrázku

    Prekladané smotanovo-oškvarkové pagáčiky

    Vyskúšala som niekoľko receptov, no podľa tohto receptu boli pagáče mäkké niekoľko dní.

  • Recept bez obrázku

    Parené buchty

    Recept som našla na internete, hľadala som buchty, ktoré budú mäkké aj na druhý deň :)

  • Recept bez obrázku

    Pečené kačacie stehná

    Kačacie stehná umyjeme, poriadne nasolíme a necháme cez noc v chladničke. Ak nemáme toľko času, stačí aj dve hodiny, ale nie v chladničke, len vonku na pracovnej ploche v miske.

  • Zeleninová nátierka

    Zeleninová nátierka

    Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a pažítku nadrobno nasekáme.

  • Avokádová nátierka

    Avokádová nátierka

    Zrelé avokádo očistíme, vyberieme kôstku a roztlačíme vidličkou.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist