Grilážky
Foto: horalkalesna
Na Vianoce nechýbali ani u nás.
Postup
-
1
Do hrnca nasypeme cukor a necháme ho bez miešania roztopiť na miernom ohni. Keď začne cukor hnednúť miešame. Pridávame po častiach maslo. Maslo má mať izbovú teplotu. Miešame, aby sa hmota spojila.
- 2
Potom pridávame postupne Salko, miešame. Keď je celá hmota spolu spojená, odložíme zo sporáka a nasypeme nasekané (nie pomleté) vlašské orechy, pomiešame. Necháme 3 minúty vychladnúť.
- 3
Na nachystané tortové oblátky začneme natierať zmes.
- 4
Na natretú prvú vrstvu priložíme ďalšiu oblátku, mierne pritlačíme a začneme natierať ďalšiu. Na druhú vrstvu zmesi dáme ďalšiu oblátku a mierne pritlačíme.
- 5
Zaťažíme doskou na krájanie a na ňu položíme 2 kg múky a dáme do chladu stuhnúť.
- 6
Po stuhnutí nakrájame zúbkovaným nožom. Ja som jeden plech grilážiek máčala do čokolády.
- 7
Na ďalšie som použila len 250 g kryštálového cukru a bez čokolády ? Boli rovnako chutné ?
Tiež tortové oblátky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu