![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu
Zemiaky zbožňujeme v akejkoľvek podobe a takto pripravené sú chutné nielen na zahryznutie, ale aj na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryžové guľôčky
Ryžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parmezánové stromčeky bez lepku
Na vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra
Keď potrebujete sýte a výborné jedlo, na chutné špagety sa vždy môžete spoľahnúť. Tieto naše...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jesenné krúpové rizoto
Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare. Varíme, kým sa všetka voda neodparí.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle
Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryža na spôsob carbonara
Keď sa spojí ryža s carbonara omáčkou, vznikne "ryža alla carbonara". Krémová konzistencia a výrazná chuť sú dve charakteristiky tohto receptu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené kuracie rezníky so zemiakmi z jedného plechu
Upiecť mäso aj prílohu naraz na jednom plechu, to je ideálne na úsporu času....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parmezánové košíčky
Sú ideálne na plnenie slanými pochúťkami a najlepšie je, že sa dajú zjesť. Naše parmezánové...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchly domáci cézar šalát
Kuracie mäso opečieme na troche oleja na panvici a potom nakrájame na kocky. V tom istom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krevetové risotto
Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik s citrónom a parmezánom
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trhací chlebík s medvedím cesnakom a parmezánom
Je sezóna medvedieho cesnaku a ja som od kolegynky dostala viazaničku, tak som skúsila takúto fajnotu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Naše špagety carbonara
Slaninu a údenú krkovičku nakrájame na kocky a opražíme len na troche oleja. Pridáme pretlačený cesnak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cviklové pesto
Cvikla patrí k veľmi zdravým druhom zeleniny. Väčšina ľudí ju používa na šaláty, ale cvikla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom
Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Risi e bisi - ryža s hráškom
Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Výborná syrová omáčka
Smotanu dáme do hrnca a necháme zohriať. Metličkou v nej rozmiešame tavené syry.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketa v panko strúhanke s parmezánom
Cuketu nakrájame na kolieska, osolíme a necháme chvíľu postáť, aby pustila vodu. Po zhruba...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané penne s paradajkami a s mozzarellou
Keď potrebujete bez veľkej prípravy a námahy urobiť obed alebo večeru, sú jedlá z jednej panvice...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolové „rezne“ so syrom
Karfiol zbavíme listov a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1, 5 cm. Opatrne ich ukladáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketové špagety s mletým mäsom na spôsob bolonskej omáčky
Všade samá cuketa. V záhradách, na trhoviskách. Cuketa jednoducho patrí k letu. Vyskúšajte...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketové špagety carbonara
Krehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slané praclíky s bryndzou a parmezánom
Máte chuť na hriešne dobré slané keksíky? Mám pre vás úžasné syrové praclíky s parmezánom a s bryndzou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Talianske krémové rizoto
Je krémové a veľmi lahodné aj vďaka špeciálnemu druhu ryže, ktorá má veľa škrobu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurací šalát à la Caesar s parmezánovými čipsami
Populárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ružičkový kel s parmezánom
Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parmezánové kolieska s korením
Keď už budete mať vianočné sladkosti napečené aj do zásoby, iste zatúžite aj po tomto chrumkavom...