Špargľové rizoto
Špargľové rizoto

Rizoto s prosciuttom a so špargľou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 18:00
Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle. My sme stočili celé plátky prosciutta a ozdobili nimi rizoto, aby bolo pekné na pohľad. Vy Zobraziť celý popisFantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle. My sme stočili celé plátky prosciutta a ozdobili nimi rizoto, aby bolo pekné na pohľad. Vy však môžete prosciutto nakrájať na rezančeky a do rizota vmiešať. Ryža potom bude presýtená chuťou mäsa.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 porcie
1 ks
2 PL
1 ČL
100 ml
400 g
8 plátkov
40 g




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci uvaríme základné biele rizoto podľa návodu, ktorý nájdete po kliknutí na link.

  2. 2

    Počas prípravy rizota ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na kolieska a obalíme v zmesi hladkej múky a mletej sladkej papriky. V kastróliku rozohrejeme olej a obalenú cibuľu v ňom opražíme dozlatista. Vyberieme ju a necháme odkvapkať na papierovej utierke.

  3. 3

    Medzitým v inom hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Zelenú špargľu zbavíme zdrevnatených koncov a vložíme ju do vriacej vody. Varíme asi 4 minúty, potom ju schladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.

  4. 4

    Uvarené základné rizoto rozdelíme na taniere, pridáme uvarenú špargľu, prosciutto a chrumkavú cibuľu. Posypeme najemno alebo nahrubo nastrúhaným parmezánom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu