Rizoto s prosciuttom a so špargľou
mesačník Varecha, 7. apríla 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle. My sme stočili celé plátky prosciutta a ozdobili nimi rizoto, aby bolo pekné na pohľad. Vy Zobraziť celý popisFantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle. My sme stočili celé plátky prosciutta a ozdobili nimi rizoto, aby bolo pekné na pohľad. Vy však môžete prosciutto nakrájať na rezančeky a do rizota vmiešať. Ryža potom bude presýtená chuťou mäsa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vo veľkom hrnci uvaríme základné biele rizoto podľa návodu, ktorý nájdete po kliknutí na link.
- 2
 Počas prípravy rizota ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na kolieska a obalíme v zmesi hladkej múky a mletej sladkej papriky. V kastróliku rozohrejeme olej a obalenú cibuľu v ňom opražíme dozlatista. Vyberieme ju a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
- 3
 Medzitým v inom hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Zelenú špargľu zbavíme zdrevnatených koncov a vložíme ju do vriacej vody. Varíme asi 4 minúty, potom ju schladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.
- 4
 Uvarené základné rizoto rozdelíme na taniere, pridáme uvarenú špargľu, prosciutto a chrumkavú cibuľu. Posypeme najemno alebo nahrubo nastrúhaným parmezánom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu