Naše špagety carbonara
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Slaninu a údenú krkovičku nakrájame na kocky a opražíme len na troche oleja. Pridáme pretlačený cesnak a chvíľu ešte spolu orestujeme. Podlejeme vínom a po pár minútach stiahneme z ohňa.
- 2
Medzitým uvaríme špagety v osolenej vode. Keď už budú uvarené, scedíme ich, zlejeme vodu ale asi 2 dl z vody si odložíme bokom.
- 3
Žĺtky dáme do menšej misky alebo hlbšieho taniera a rozhabarkujeme vidličkou. Vlejeme k nim horúcu zachytenú vodu z cestovín a ešte raz spolu rýchlo rozhabarkujeme.
- 4
Uvarené špagety vsypeme k opraženej slanine s krkovičkou, vrátime na platňu, premiešame, vlejeme žĺtky a necháme pár minút variť.
- 5
Na záver vsypeme nastrúhanú goudu a parmezán, osolíme, okoreníme podľa chuti a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež Špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-)))
😂