Naše špagety carbonara

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 9. marca 2024

Suroviny

150 g
50 g
2 strúčiky
100 ml
2 ks
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Slaninu a údenú krkovičku nakrájame na kocky a opražíme len na troche oleja. Pridáme pretlačený cesnak a chvíľu ešte spolu orestujeme. Podlejeme vínom a po pár minútach stiahneme z ohňa.

  2. 2

    Medzitým uvaríme špagety v osolenej vode. Keď už budú uvarené, scedíme ich, zlejeme vodu ale asi 2 dl z vody si odložíme bokom.

  3. 3

    Žĺtky dáme do menšej misky alebo hlbšieho taniera a rozhabarkujeme vidličkou. Vlejeme k nim horúcu zachytenú vodu z cestovín a ešte raz spolu rýchlo rozhabarkujeme.

  4. 4

    Uvarené špagety vsypeme k opraženej slanine s krkovičkou, vrátime na platňu, premiešame, vlejeme žĺtky a necháme pár minút variť.

  5. 5

    Na záver vsypeme nastrúhanú goudu a parmezán, osolíme, okoreníme podľa chuti a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

kuko95
Údenu krkovicku do polievky alebo na chleba s horčicou ale do carbonara ajaj..veď je toľko receptov a videí v tejto dobe ako to spraviť....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia