Ryža na spôsob carbonara
Foto: ryzasos
Keď sa spojí ryža s carbonara omáčkou, vznikne "ryža alla carbonara". Krémová konzistencia a výrazná chuť sú dve charakteristiky tohto receptu. Vyskúšajte na Zobraziť celý popisKeď sa spojí ryža s carbonara omáčkou, vznikne "ryža alla carbonara". Krémová konzistencia a výrazná chuť sú dve charakteristiky tohto receptu. Vyskúšajte na obed, či večeru a zaručene nebudete ľutovať. Tento jednoduchý recept zvládne naozaj hocikto.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu na obale tak, aby bola al dente.
- 2
Medzitým si nakrájajte slaninu a opečte ju na sucho na panvici.
- 3
Do misy pridajte strúhaný parmezán a žĺtok, vymiešajte.
- 4
Pridajte aj slaninu s tukom, soľou a čiernym korením, premiešajte.
- 5
Zmes pridajte do hrnca k uvarenej ryži spolu s hydinovým vývarom, dobre premiešajte a nechajte odstáť. Podávajte posypané parmezánom.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu