Ryža na spôsob carbonara

ryzasos - fotkaRyža SOS, 27. mája 2024. Komerčný recept.
Ryža na spôsob carbonara
Foto: ryzasos

Keď sa spojí ryža s carbonara omáčkou, vznikne "ryža alla carbonara". Krémová konzistencia a výrazná chuť sú dve charakteristiky tohto receptu. Vyskúšajte na Zobraziť celý popisKeď sa spojí ryža s carbonara omáčkou, vznikne "ryža alla carbonara". Krémová konzistencia a výrazná chuť sú dve charakteristiky tohto receptu. Vyskúšajte na obed, či večeru a zaručene nebudete ľutovať. Tento jednoduchý recept zvládne naozaj hocikto.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
50 g strúhaný
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu uvarte podľa návodu na obale tak, aby bola al dente.

  2. 2

    Medzitým si nakrájajte slaninu a opečte ju na sucho na panvici.

  3. 3

    Do misy pridajte strúhaný parmezán a žĺtok, vymiešajte.

  4. 4

    Pridajte aj slaninu s tukom, soľou a čiernym korením, premiešajte.

  5. 5

    Zmes pridajte do hrnca k uvarenej ryži spolu s hydinovým vývarom, dobre premiešajte a nechajte odstáť. Podávajte posypané parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia