Ryžové guľky
Ryžové guľky

Ryžové guľôčky

ryzasos - fotkaRyža SOS, 1. januára 2025. Komerčný recept.
Ryžové guľôčky
Foto: ryzasos

Ryžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže. Ideálne pre ľahké jedlo, predjedlo alebo dokonca ako príloha, Zobraziť celý popisRyžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže. Ideálne pre ľahké jedlo, predjedlo alebo dokonca ako príloha, tieto guľôčky spájajú chuť syra s aromatickým nádychom muškátového orieška a petržlenu a vytvárajú neodolateľné jedlo na každú príležitosť.

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
 štipka
 strúhaný
50 ml
3 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Varte 200 gramov ryže SOS Brown vo vode so štipkou soli 20 minút. Po uvarení ryžu pred použitím v recepte dobre sceďte a nechajte vychladnúť.

  2. 2

    Do veľkej misy najskôr pridajte uvarenú SOS ryžu ako základ zmesi. Pridajte štipku mletého korenia, sušené oregano, muškátový oriešok a soľ podľa chuti. Potom pridajte lyžičku prášku do pečiva a tri polievkové lyžice kukuričnej múky, zľahka premiešajte, aby sa spojili suché prísady.

  3. 3

    Teraz za mierneho miešania po troškách pridávajte rozšľahané vajce a 50 mililitrov mlieka. Nakoniec pridajte strúhaný syr a dobre premiešajte, kým nezískate homogénne, krémové a mierne hutné cesto.

  4. 4

    Cesto nechajte tridsať minút odpočívať.

  5. 5

    Keď je cesto odpočinuté, pomocou dvoch lyžíc formujte malé okrúhle guľôčky.

  6. 6

    V hlbokej panvici alebo fritéze zohrejte veľa extra panenského olivového oleja. Ideálna teplota na vyprážanie je 170 až 180 stupňov. Ak nemáte teplomer, skontrolujte, či je olej pripravený pridaním malej časti cesta.

  7. 7

    Guľôčky vyprážame v malých dávkach, aby olej nestratil teplotu. Opatrne ich otočte, aby sa uvarili rovnomerne a boli dozlatista zo všetkých strán. Keď sú pripravené, vyberte ich dierovanou naberačkou a položte ich na savý papier, aby ste odstránili prebytočný olej.

  8. 8

    Ryžové guľôčky podávajte teplé a ozdobte ich čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, aby získali nádych farby a sviežosti. Môžete ich podávať s jemnými omáčkami, ako je aioli, jogurtová omáčka s čerstvými bylinkami alebo ľahký smotanový syr.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia