Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....
Trhací chlebík s medvedím cesnakom a parmezánom
Je sezóna medvedieho cesnaku a ja som od kolegynky dostala viazaničku, tak som skúsila takúto fajnotu....
Špagety so syrovo-šampiňónovou omáčkou a s mäsovými guľkami
Naše obľúbené špagety podľa môjho vymysleného receptu....
Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom
Výborné cesnakové venčeky trochu inak, ako ich poznáme....
Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed
Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....
Zapečené špagety s enciánom
Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Scedíme a vsypeme späť do hrnca.
Parmigiana di melanzane
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...
Špagety s ricottovou omáčkou a rukolou
Na „staré kolená“ som prišiel na „šmak“ červenej cibuli, stonkovému zeleru, roma šalátu a dnes...
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Parmezánové košíčky s kuracím šalátom
Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť...
Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota
Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...
Tekvicové rizoto
Rizoto je obľúbené skoro všade. A niet sa čomu diviť: je to jednoduché, zdravé a...
Zapekané palacinky na slano
Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá začleňujú do sveta kulinárstva....
Rezance nielen pre unaveného kuchára
Keď som sa okolo roku 1970 mojeho, vtedy trojročného syna opýtal, Bobčo, čo budeš...
Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...
Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...
Bezlepkové zemiakové halušky
Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané...
Zapekaná quinoa s jalapeñom a syrom
Toto jedlo môže mať pri podavaní izbovú teplotu, alebo byť teplé, môže sa podávať samostatne,...
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského