Vyprážaná treska
Vyprážaná treska

Fish parm - vyprážaná treska s parmezánom videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 7. februára 2024

Dar talianskych prisťahovalcov Spojeným štátom, originál sa to varí s kuraťom, ale aj táto rybacia verzia dostatočne premaže tvoj cievny obeh :)

1
porcia
40 minút
príprava
5 minút
na 220 °C

Suroviny

Vyprážaná treska:
1 fileta
2 PL
1 ks
2 PL (corn flakes)
1 ČL
150 ml
Pomodoro (paradajková omáčka):
200 g (z konzervy)
1 ks
2 ks
1/2 ks
1 PL
1 ČL
Zemiaková kaša:
2 ks
150 ml
1 PL
Okrem toho:
100 g
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Bojujeme na troch frontoch: zemiaková kaša, pomodoro (paradajky) a ryba. Začni zemiakmi - ošúp, umy a uvar v osolenej vode, toto potrvá najdlhšie, cca 20 minút.

  2. 2

    Tresku obaľ v trojobale, čiže múka (ktorú ochutíš soľou, korením a mletou paprikou), rozšľahané vajce a namiesto strúhanky podrvené corn flakes (kukuričné lupienky). Vypraž ju v rozpálenom slnečnicovom oleji, mierna teplota sporáku, zhruba 2 minúty z každej strany. Hotovú rybu odlož odsať prebytočný tuk na kuchynské servítky.

  3. 3

    Pomodoro započneš olejom v panvici (ideálne vhodnej do rúry) na miernom a šupneš tam nadrobno nasekanú cibuľu a čili papričku. Vosoľ, vopepři, pridaj oregano a pár minút praž za stáleho miešania. Potom pridaj pretlačený cesnak, vmiešaj ho dnu a hneď za tým tam idú paradajky z konzervy (1 porcia = pol pixle). Zalej to 200 ml vody a nechaj na pár minút zredukovať.

  4. 4

    Rybu polož navrch paradajkovej omáčky a na ňu poukladaj plátky mozzarelly. Celé to ešte zasyp strúhaným parmezánom - od oka, ale nešetri - máme ho v názve receptu :) Vlož zapiecť do predhriatej rúry pri 220 °C, nie viac ako 5 minút, hotovo je, keď sa syr bude roztekať.

  5. 5

    Zo zemiakov vyrob kašu, čiže ich popuč a zmixuj s maslom a mliekom. Urob z nich v tanieri takú vaničku, do stredu ktorej vlej pomodoro a úplne hore polož rybu. Na záver dozdob lístkami bazalky.

  6. 6

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame: @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia