Rýchla pizza z chlebových placiek
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 2. júla 2025
mesačník Varecha, 2. júla 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Tenké chlebové placky sa v rúre upečú za pár minút dochrumkava a chutia výborne.
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
8 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
| 2 ks |
|
| 80 ml (alebo paradajová passata) |
|
| 1 PL |
|
| 1 strúčik |
|
| 1/2 ČL |
|
| 5 ks |
|
| 12 ks |
|
| 150 g (bez kôstok) |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL strúhaný |
|
| čerstvá |
|
Postup
-
1
Chlebové placky položíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Paradajkový pretlak rozmiešame s olivovým olejom, pretlačeným cesnakom a sušeným oreganom. Na každú chlebovú placku rozotrieme polovicu ochuteného paradajkového pretlaku.
- 3
Potom na placky rozdelíme nakrájané artičoky, rozpolené paradajky, celé olivy a malé kúsky mozzarelly. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 8 minút.
- 4
Pred servírovaním pizze posypeme parmezánom a dozdobíme bazalkou.
Tiež rýchla pizza:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu