Rýchla pizza
Rýchla pizza

Rýchla pizza z chlebových placiek

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 17:30
Rýchla pizza z chlebových placiek
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tenké chlebové placky sa v rúre upečú za pár minút dochrumkava a chutia výborne.

2
porcie
15 minút
príprava
8 minút
na 220 °C

Suroviny

2 ks
80 ml (alebo paradajová passata)
1 PL
1 strúčik
1/2 ČL
5 ks
12 ks
150 g (bez kôstok)
1 ks
1 PL strúhaný
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Chlebové placky položíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Paradajkový pretlak rozmiešame s olivovým olejom, pretlačeným cesnakom a sušeným oreganom. Na každú chlebovú placku rozotrieme polovicu ochuteného paradajkového pretlaku.

  3. 3

    Potom na placky rozdelíme nakrájané artičoky, rozpolené paradajky, celé olivy a malé kúsky mozzarelly. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 8 minút.

  4. 4

    Pred servírovaním pizze posypeme parmezánom a dozdobíme bazalkou.

Diskusia k receptu