Dusené králičie mäso
Dusené králičie mäso

Králik s citrónom a parmezánom

Patrik Pokrývka
šéfkuchár, 30. marca 2024
Králik s citrónom a parmezánom
Foto: Shutterstock

Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov. Zajačiky boli vždy symbolom jari a Veľkej noci, králičie mäso Zobraziť celý popisKráličie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov. Zajačiky boli vždy symbolom jari a Veľkej noci, králičie mäso je však chutné kedykoľvek.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks (alebo celý králik)
45 ml
12 ks
6 strúčikov
45 ml
750 ml
2 ČL
2 PL
2 PL nasekaná




Postup

  1. 1

    Králičie mäso nakrájame na menšie kúsky a opečieme ich na oleji vo veľkej panvici alebo v hrnci. Pridáme rozpolené ošúpané šalotky, ošúpaný a jemne rozdrvený cesnak a opekáme spolu s mäsom dozlatista. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Zalejeme citrónovou šťavou, pridáme vývar a nahrubo nasekané kapary. Privedieme k varu. Prikryjeme a varíme 1 hodinu.

  3. 3

    Odstránime pokrievku, mäso vyberieme, dáme bokom a pokračujeme vo varení asi 20 minút alebo kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Pred koncom pridáme parmezán. Dochutíme.

  4. 4

    Vložíme naspäť králika, posypeme celé nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekanou pažítkou, môžeme pridať aj vetvičku rozmarínu.

  5. 5

    Podávame s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia