Králik s citrónom a parmezánom
šéfkuchár, 30. marca 2024
Foto: Shutterstock
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov. Zajačiky boli vždy symbolom jari a Veľkej noci, králičie mäso Zobraziť celý popisKráličie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov. Zajačiky boli vždy symbolom jari a Veľkej noci, králičie mäso je však chutné kedykoľvek.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičie mäso nakrájame na menšie kúsky a opečieme ich na oleji vo veľkej panvici alebo v hrnci. Pridáme rozpolené ošúpané šalotky, ošúpaný a jemne rozdrvený cesnak a opekáme spolu s mäsom dozlatista. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Zalejeme citrónovou šťavou, pridáme vývar a nahrubo nasekané kapary. Privedieme k varu. Prikryjeme a varíme 1 hodinu.
- 3
Odstránime pokrievku, mäso vyberieme, dáme bokom a pokračujeme vo varení asi 20 minút alebo kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Pred koncom pridáme parmezán. Dochutíme.
- 4
Vložíme naspäť králika, posypeme celé nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekanou pažítkou, môžeme pridať aj vetvičku rozmarínu.
- 5
Podávame s varenými zemiakmi.
Tiež králičie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu