Krúpové rizoto
Krúpové rizoto

Jesenné krúpové rizoto

lili281 - bez fotkylili281, 9. októbra 2024
Jesenné krúpové rizoto
Foto: lili281
5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
1 ks
250 g
1 ks
3 PL
4 PL
3 ks
1/2 hlávky
 alebo bujón




Postup

  1. 1

    Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare. Varíme, kým sa všetka voda neodparí.

  2. 2

    Na oleji smažíme cibuľku cca 3 min. Postupne pridáme tekvicu (nastrúhanu nahrubo), mrkvu a karfiol (nakrájané na malé kocky), potom paradajku (na malé kocky).

  3. 3

    Podlievame a dusíme do zmäknutia.

  4. 4

    Potom pridáme smotanu, prelisovaný cesnak, soľ, korenie.

  5. 5

    Nakoniec zmiešame zeleninu a krúpy.

  6. 6

    Posypeme parmezánom. Môžeme podávať s kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

farbuska
Krúpy mám veľmi rada, skúsim aj takto. Zeleninu možno obmieňať.
1x haji
dvorka
Rada nahliadnem na recepty ktoré lákajú peknou fotkou. A ak namiesto dlhého bezvýznamného pokecu je dobre podaný recept, u mňa boduje. Krásna fotka, lákavé jedlo, precízne napísaný recept. Dala by som si za tanier z tohto jedla. Krúpoto som ešte nerobila. Určite sa dám zlákať. Recept je variabilný, takže sa dá spraviť kedykoľvek.
1x haji
haji
Kroupy miluju, příjemná zelenina - fajn kombinace. Mně by chutnalo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia