Variácia na Caesar šalát
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 9. júna 2025
mesačník Varecha, 9. júna 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 80 g strúhaný |
|
| 2 krajce |
|
| 1 PL |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks baby |
|
| 300 g |
|
| Dresing: | |
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| Dokončenie: | |
| 1 PL |
|
| 2 stonky |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie nasypeme nastrúhaný parmezán do tvaru dvoch placiek. Na plech položíme aj krajce chleba potreté olejom. Vložíme do rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí a nezozlatne a chleby nebudú chrumkavé.
- 2
Vajcia vložíme do vlažnej vody. Privedieme k varu, potom na miernom ohni varíme 4 minúty. Schladíme ich a ošúpeme.
- 3
Šalát rozoberieme na jednotlivé listy. Vykostené grilované kuracie prsia nakrájame na kúsky. Suroviny na dresing spolu vyšľaháme.
- 4
Na taniere rozdelíme kuracie mäso, listy šalátu, vajcia, kapary, dozdobíme trebuľkou a podávame s dresingom, chlebom rozlámaným na kúsky a parmezánovými čipsami.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu