Kurací šalát
Kurací šalát

Variácia na Caesar šalát

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 11:00
Variácia na Caesar šalát
Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

80 g strúhaný
2 krajce
1 PL
2 ks
2 ks baby
300 g
Dresing:
100 g
150 g
1 PL
Dokončenie:
1 PL
2 stonky




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie nasypeme nastrúhaný parmezán do tvaru dvoch placiek. Na plech položíme aj krajce chleba potreté olejom. Vložíme do rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí a nezozlatne a chleby nebudú chrumkavé.

  2. 2

    Vajcia vložíme do vlažnej vody. Privedieme k varu, potom na miernom ohni varíme 4 minúty. Schladíme ich a ošúpeme.

  3. 3

    Šalát rozoberieme na jednotlivé listy. Vykostené grilované kuracie prsia nakrájame na kúsky. Suroviny na dresing spolu vyšľaháme.

  4. 4

    Na taniere rozdelíme kuracie mäso, listy šalátu, vajcia, kapary, dozdobíme trebuľkou a podávame s dresingom, chlebom rozlámaným na kúsky a parmezánovými čipsami.

Diskusia k receptu