Parmezánové stromčeky bez lepku
Na vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané. My sme si preto
upiekli tieto Zobraziť celý popisNa vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané. My sme si preto
upiekli tieto krásne vianočné parmezánové stromčeky bez lepku. Postačila nám naša zmes Promix UNI a zopár ďalších surovín.
Chutili naozaj fantasticky, len tak sa po nich zaprášilo.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 100 g zmäknuté |
|
| 60 g |
|
| 40 g mletý (alebo čedar) |
|
| 1 ČL |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| Na posypanie: | |
| (sezamové, ľanové, tekvicové alebo slnečnicové alebo bylinky) |
|
Postup
-
1
Z múky, zmäknutého masla, kyslej smotany, parmezánu a soli vypracujeme hladké cesto. Na doske, ktorú sme zľahka pomúčili bezgluténovou múkou, cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5-7 mm a vykrajujeme stromčeky.
- 2
Dáme ich na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami podľa chuti.
- 3
Pečieme na 180 °C asi 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Skladujeme v sklenenej alebo plechovej dóze.
Tiež slané pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Parmezanove tycinky su vyborne, parmezan mozno nahradit aj Nivou, su tiez super...