Bezlepkové slané pečivo
Bezlepkové slané pečivo

Parmezánové stromčeky bez lepku

novalim - fotkanovalim, včera 12:00. Komerčný recept.
Parmezánové stromčeky bez lepku
Foto: novalim

Na vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané. My sme si preto upiekli tieto Zobraziť celý popisNa vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané. My sme si preto upiekli tieto krásne vianočné parmezánové stromčeky bez lepku. Postačila nám naša zmes Promix UNI a zopár ďalších surovín. Chutili naozaj fantasticky, len tak sa po nich zaprášilo.
Zdroj: www.novalim.sk

30 ks
porcií
30 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g zmäknuté
60 g
40 g mletý (alebo čedar)
1 ČL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 (sezamové, ľanové, tekvicové alebo slnečnicové alebo bylinky)




Postup

  1. 1

    Z múky, zmäknutého masla, kyslej smotany, parmezánu a soli vypracujeme hladké cesto. Na doske, ktorú sme zľahka pomúčili bezgluténovou múkou, cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5-7 mm a vykrajujeme stromčeky.

  2. 2

    Dáme ich na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami podľa chuti.

  3. 3

    Pečieme na 180 °C asi 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Skladujeme v sklenenej alebo plechovej dóze.

Diskusia k receptu

bekla
V Tinkinych receptoch je klasicka hladka alebo spaldova muka a aj biele vino...(tu je kysla smotana, tiez alternativa)
Parmezanove tycinky su vyborne, parmezan mozno nahradit aj Nivou, su tiez super...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia