Cviklové pesto
Cviklové pesto

Cviklové pesto

tejaja - bez fotkytejaja, 4. marca 2024
Cviklové pesto
Foto: tejaja

Cvikla patrí k veľmi zdravým druhom zeleniny. Väčšina ľudí ju používa na šaláty, ale cvikla sa dá využiť na rôzne jedlá, napríklad aj na Zobraziť celý popisCvikla patrí k veľmi zdravým druhom zeleniny. Väčšina ľudí ju používa na šaláty, ale cvikla sa dá využiť na rôzne jedlá, napríklad aj na pesto.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g uvarená
2 strúčiky
50 g
100 g
100 ml
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Cviklu a syr nakrájame na menšie kúsky a spolu s ostatnými surovinami zmixujeme dohladka.

  2. 2

    Podávame ako ktorékoľvek iné pesto. Pesto uchovávame v sklenených fľaštičkách v chladničke.

Diskusia k receptu

farbuska
Cviklu mám veľmi rada a používam na rôzne jedlá, ale na pesto som ešte nepoužila. Bude! Ďakujem za recept, ktorý veľmi rada použijem.
farbuska
Dnes som urobila toto skvelé pesto. Hovorím skvelé, lebo naozaj je veľmi chutné, vyvážený pomer surovín a výsledný produkt sa dá použiť mnohorakým spôsobom: na cestoviny, na hrianky a sendviče, k mäsu a rybe, k pečenej zelenine... Ešte raz ďakujem za vydarený recept.
tejaja
@farbuska (9.3.2024 20:51)

Ďakujem, som rada, že vám chutná. Ja cviklu milujem na všetky spôsoby, prídem si pri nej na svoje. :)