prazdny

Trhací chlebík s medvedím cesnakom a parmezánom

Chlieb

Je sezóna medvedieho cesnaku a ja som od kolegynky dostala viazaničku, tak som skúsila takúto fajnotu....

prazdny

Špagety so syrovo-šampiňónovou omáčkou a s mäsovými guľkami

Hovädzie mäso

Naše obľúbené špagety podľa môjho vymysleného receptu....

prazdny

Cesnakové venčeky s bazalkovým pestom a parmezánom

Bezmäsité jedlá

Výborné cesnakové venčeky trochu inak, ako ich poznáme....

prazdny

Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed

Bezmäsité jedlá

Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....

prazdny

Zapečené špagety s enciánom

Cestoviny

Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Scedíme a vsypeme späť do hrnca.

prazdny

Parmigiana di melanzane

Bezmäsité jedlá

Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...

prazdny

Špagety s ricottovou omáčkou a rukolou

Cestoviny

Na „staré kolená“ som prišiel na „šmak“ červenej cibuli, stonkovému zeleru, roma šalátu a dnes...

prazdny

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom

Bravčové mäso

S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....

prazdny

Parmezánové košíčky s kuracím šalátom

Kuracie mäso

Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť...

prazdny

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota

Bezmäsité jedlá

Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...

prazdny

Tekvicové rizoto

Bezmäsité jedlá

Rizoto je obľúbené skoro všade. A niet sa čomu diviť: je to jednoduché, zdravé a...

prazdny

Zapekané palacinky na slano

Bravčové mäso

Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá začleňujú do sveta kulinárstva....

prazdny

Rezance nielen pre unaveného kuchára

Cestoviny

Keď som sa okolo roku 1970 mojeho, vtedy trojročného syna opýtal, Bobčo, čo budeš...

prazdny

Kuracie prsia s parmezánom

Kuracie mäso

Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...

prazdny

Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou

Bravčové mäso

Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...

prazdny

Kuracie prsia Čínska fúzia

Kuracie mäso

Taký jednoduchý čínsky postup, ale s európskymi surovinami.

prazdny

Bezlepkové zemiakové halušky

Bravčové mäso

Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané...

prazdny

Zapekaná quinoa s jalapeñom a syrom

Bravčové mäso

Toto jedlo môže mať pri podavaní izbovú teplotu, alebo byť teplé, môže sa podávať samostatne,...