Soľ morská

Soľ morská ako ingrediencia v receptoch:

  • Rybacia polievka

    Rybacia polievka

    Rybacia polievka z bežne dostupných rýb

  • Talianska focaccia

    Talianska focaccia

    Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete. Na severe Talianska ho milujú s opraženou cibuľkou, na juhu Talianska ho pripravujú so sušenými paradajkami. Mne najviac chutí s...

  • Poleva na zmrzlinu zo slaného karamelu

    Poleva na zmrzlinu zo slaného karamelu

    Inšpiroval som sa receptom z internetu od Youtuberky Cupcake Jemma. Je veľmi jednoduchý, karamel sa nepripaľuje a zvládne ho naozaj každý. Odporúčam vyskúšať spraviť a aplikovať na zmrzlinu s horúcimi malinami. Neveril som, že...

  • Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

    Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

    Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a mäso. Asi tri minúty opekáme, až kým sa mäso nezatiahne. Podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, nakrájanou...

  • Zapečené baklažánové kolieska

    Zapečené baklažánové kolieska

    Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď mám chuť na niečo jednoduché a rýchle na prípravu, zdravé a chutné. Chuťou prípomínajú tieto kolieska pizzu, samozrejme ale...

  • Cestoviny aglio e olio po mojom (videorecept)

    Cestoviny aglio e olio po mojom (videorecept)

    Dáme si uvariť špagety. Do voku alebo hlbšej panvice pridáme olej, na plátky pokrájaný cesnak a orestujeme do zlatista. Pridáme pokrájané sušené paradajky a restujeme 3 minúty. Pridáme uvarené scedené špagety, osolíme, okoreníme...

  • Írsky domáci chlieb - bez droždia, bez kvásku (fotorecept)

    Írsky domáci chlieb - bez droždia, bez kvásku (fotorecept)

    Žiadne čakanie na kysnutie, len vymiešať a upiecť. Chlebík nám veľmi chutí.

  • Fitness kuracie prsia na špenáte (videorecept)

    Fitness kuracie prsia na špenáte (videorecept)

    Tip na chutný a zdravý obed alebo večeru do 30 minút s kuracím mäsom a špenátom. Vysoký obsah bielkovín a nízky obsah sacharidov a kalórií robí tento recept ideálnym na chudnutie. Recept je z: https://www. fitrecepty. sk/recept/kuracie-prsia-na-spenate/

  • Gomasio – „makrobiotická soľnička“
  • Zelerová omáčka

    Zelerová omáčka

    Chcela som variť petržlenovú omáčku, v obchode však nemali petržlen. Kúpila som teda zeler, že urobím zelerovú a takýto je výsledok :-)

  • Kuracia polievka – do plaviek (fotorecept)

    Kuracia polievka – do plaviek (fotorecept)

    Inšpiroval som sa receptom na linke zdravia „Health Wire“ pre dôchodcov, športovcov, rekonvalenscentov, ale aj „dobrovoľných zoštíhľovačov“, na odporúčanie kardiológov, gastroenterológov a lekárov z oblasti zdravej výživy. Originálna zostava začína kosťami z moriek,...

  • Celozelerová zoštíhľovacia polievka (fotorecept)

    Celozelerová zoštíhľovacia polievka (fotorecept)

    … alias „komplet zelerová“, pretože na jej prípravu som použil ako buľvu, tak aj stonky zeleru. Variant Steven R. Gundry, MD. (The Plant Paradox, str. 335) v našej kuchyni. Okrem...

  • Broskyňovo-marhuľové veľkonočné koláčiky (fotorecept)

    Broskyňovo-marhuľové veľkonočné koláčiky (fotorecept)

    Tieto šťavnaté koláčiky zvané “cupcakes” sú ideálnou pochúťkou k veľkonočnému stolu či výslužkou pre šibačov. Nikomu to nehovorte, ale sú aj relatívne zdravé! Niekto má rád menej vo veľkom, niekto rád distribuuje prácu malým pomocníkom. S...

  • Môj pravoslávny veľkonočný koláč - Козунак (fotorecept)

    Môj pravoslávny veľkonočný koláč - Козунак (fotorecept)

    Zjedla som ich nespočetne a vždy s napätím očakávam prípravy veľkonočných sviatkov, kedy si ho znova pripravím. Jedná sa o tradičný bulharský veľkonočný koláč zvaný “Козунак”, ktorý sa podáva pri slávnostiach. Bulhari si ho vychutnávajú...

  • Pstruh na kvake s ďumbierovým medom (fotorecept)

    Pstruh na kvake s ďumbierovým medom (fotorecept)

    Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu s medom ho varíme 20 minút na miernom plameni (teplomerom kontrolujeme 41 °C). Teplota musí dosiahnuť aspoň 40 °C, ale...

  • Kačica s medovo-pomarančovou glazúrou
  • Moja „Čína“

    Moja „Čína“

    Môj nedeľný obed som si chcela nejako ozvláštniť. Rozhodla som sa, aby bol aj zdravý a diétny. Možno niektorí kritici nebudú súhlasiť, ale nech. :-)

  • Kuracie stehná na pohánkovo-zeleninovom šaláte
  • Rybacie krokety
  • Domáci marinovaný losos (fotorecept)

    Domáci marinovaný losos (fotorecept)

    Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je ho viac ;) Ide v podstate o marinovaného lososa, ktorý nevyžaduje žiadnu tepelnú úpravu, len trpezlivosť vyčkať, kým bude...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist