Recepty, kde je soľ morská
Sladká lepkavá ryža s mangom
Lepkavá ryža (sticky rice) je druh ryže, ktorá sa po uvarení mimoriadne lepí. Má hrubšie...
Zeleninový šalát s granátovým jablkom a naklíčenou mungo fazuľou
K hlavnému jedlu (šúľance opražené na pravej údenej slaninke a cibuli) som potrebovala šalátovú prílohu. ...
Toskánske kuracie soté podľa Ivany Regešovej
Speváčka Ivana Regešová, známa zo šou Tvoja tvár znie povedome, Let´s Dance či Chart Show,...
Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami
Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá...
Bravčová minútka s chipotle omáčkou a pečenými zemiakmi
S veľkou pozornosťou čítam rcp každého jeho spracovateľa. Zvlášť tých, ktorí prispievali od štartu našej...
Krémová polievka s lososom
Najprv urobíme vývar. Rybie skelety a hlavy dobre očistíme, odstránime žiabre a oči. Dáme...
Banánový chlebík z pohánkovej múky bez lepku
Banánový chlebík sa stal aj v našich končinách veľmi obľúbeným. Na raňajky, na večeru alebo ako sladká bodka za dobrým
obedom – kto by mu povedal nie?...
Domáce hubové korenie
Super korenie na zvýraznenie hubovej chuti.
Tigrie krevety na Rebelote
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý nielen zasýti ale aj osvieži.
Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom
V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom...
Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.
Grilovaný losos s bylinkovým maslom
Dobré imunita je v čase pandémie veľmi dôležitá. Posilniť si ju môžete aj týmto skvelým receptom....
Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi
Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...
Krémová polievka z tekvice hokkaido
Hustá krémová polievka z tekvice
hokkaido s kyslou smotanou a
tekvicovými semiačkami vás určite v
chladné večery...
Losos podľa Zory Czoborovej
Kvalitná a vyvážená strava je hlavným faktorom pri starostlivosti o zdravie. Losos obsahuje viac ako
60 % bielkovín a možno aj preto je tak obľúbený pri zdravom stravovaní. Pozrite sa, ako ho pripravuje
Zora Czoborová....
Tvarohové slané chrumkanie nielen na silvestrovskú noc
Jednoduché, veľmi chutné tvarohové tyčinky na slano.
Topinamburový krém s treskou
Do nádoby dáme riasu, 1 liter studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na...
Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu,
karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....
Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...
Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.
Polievka unavenej mamy - dve polievky v jednom hrnci
Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová varí zdravú zeleninovú
polievku s paradajkami.
Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru
a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo
nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne
rozdelíme...
Obličky s hubami v lístkovom koláčiku
Obličky rozkrojíme na polovice, ostrým špicatým nožom dobre vyčistíme a poumývame v studenej vode. Nakrájanú...

Sladká lepkavá ryža s mangom
Lepkavá ryža (sticky rice) je druh ryže, ktorá sa po uvarení mimoriadne lepí. Má hrubšie...

Zeleninový šalát s granátovým jablkom a naklíčenou mungo fazuľou
K hlavnému jedlu (šúľance opražené na pravej údenej slaninke a cibuli) som potrebovala šalátovú prílohu. ...

Toskánske kuracie soté podľa Ivany Regešovej
Speváčka Ivana Regešová, známa zo šou Tvoja tvár znie povedome, Let´s Dance či Chart Show,...

Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami
Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá...

Bravčová minútka s chipotle omáčkou a pečenými zemiakmi
S veľkou pozornosťou čítam rcp každého jeho spracovateľa. Zvlášť tých, ktorí prispievali od štartu našej...

Krémová polievka s lososom
Najprv urobíme vývar. Rybie skelety a hlavy dobre očistíme, odstránime žiabre a oči. Dáme...

Banánový chlebík z pohánkovej múky bez lepku
Banánový chlebík sa stal aj v našich končinách veľmi obľúbeným. Na raňajky, na večeru alebo ako sladká bodka za dobrým obedom – kto by mu povedal nie?...

Domáce hubové korenie
Super korenie na zvýraznenie hubovej chuti.

Tigrie krevety na Rebelote
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý nielen zasýti ale aj osvieži.

Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom
V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom...

Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

Grilovaný losos s bylinkovým maslom
Dobré imunita je v čase pandémie veľmi dôležitá. Posilniť si ju môžete aj týmto skvelým receptom....

Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi
Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...

Krémová polievka z tekvice hokkaido
Hustá krémová polievka z tekvice hokkaido s kyslou smotanou a tekvicovými semiačkami vás určite v chladné večery...

Losos podľa Zory Czoborovej
Kvalitná a vyvážená strava je hlavným faktorom pri starostlivosti o zdravie. Losos obsahuje viac ako 60 % bielkovín a možno aj preto je tak obľúbený pri zdravom stravovaní. Pozrite sa, ako ho pripravuje Zora Czoborová....

Tvarohové slané chrumkanie nielen na silvestrovskú noc
Jednoduché, veľmi chutné tvarohové tyčinky na slano.

Topinamburový krém s treskou
Do nádoby dáme riasu, 1 liter studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na...

Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

Polievka unavenej mamy - dve polievky v jednom hrnci
Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová varí zdravú zeleninovú polievku s paradajkami.

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...

Obličky s hubami v lístkovom koláčiku
Obličky rozkrojíme na polovice, ostrým špicatým nožom dobre vyčistíme a poumývame v studenej vode. Nakrájanú...