Šošovicové karí
Lucia Švaral
z knihy Z fitka do kuchyne špeciál III, 22. februára 2023
z knihy Z fitka do kuchyne špeciál III, 22. februára 2023
Foto: Z fitka do kuchyne špeciál III
Vegetariánske karí bez laktózy a bez lepku.
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 šálka |
|
1 šálka (mrazená zmes - kukurica, mrkva, hrášok) |
|
280 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
2 PL (alebo maslo ghee) |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
3 šálky |
|
2 PL domáci |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a zľahka opražíme na oleji.
- 2
Pridáme k nej mrazenú zeleninu, okoreníme korením karí, zázvorom a čili. Pražíme 2 minúty.
- 3
Pridáme opláchnutú červenú šošovicu, pretlak a zalejeme vodou. Ak je zmes veľmi hustá, môžeme pridať viac vody.
- 4
Varíme kým šošovica nezmäkne.
- 5
Nakoniec pridáme kokosové mlieko, kto ho nemá rád, môže vynechať. Ďalej pridáme med, kurkumu, osolíme a ešte chvíľku na miernom ohni varíme.
- 6
Podávame s hnedou ryžou, jačmennými krúpami alebo celozrnným chlebom.
Tiež Šošovicové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu