Šošovicové karí
Šošovicové karí

Šošovicové karí

Lucia Švaral
z knihy Z fitka do kuchyne špeciál III, 22. februára 2023
Šošovicové karí
Foto: Z fitka do kuchyne špeciál III

Vegetariánske karí bez laktózy a bez lepku.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 šálka
1 šálka (mrazená zmes - kukurica, mrkva, hrášok)
280 g
200 ml
1 ks
2 PL (alebo maslo ghee)
2 ČL
2 ČL
1 ČL
3 šálky
2 PL domáci
1 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a zľahka opražíme na oleji.

  2. 2

    Pridáme k nej mrazenú zeleninu, okoreníme korením karí, zázvorom a čili. Pražíme 2 minúty.

  3. 3

    Pridáme opláchnutú červenú šo­šovicu, pretlak a zalejeme vodou. Ak je zmes veľmi hustá, môžeme pridať viac vody.

  4. 4

    Varíme kým šošovica nezmäkne.

  5. 5

    Nakoniec pridáme koko­sové mlieko, kto ho nemá rád, môže vynechať. Ďalej pridáme med, kurkumu, oso­líme a ešte chvíľku na mier­nom ohni varíme.

  6. 6

    Podávame s hnedou ry­žou, jačmennými krúpami alebo celozrnným chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia