Chlebové čipsy
Chlebové čipsy

Čipsy z chlebových placiek s dipmi

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. júna 2023
Čipsy z chlebových placiek s dipmi
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
40 g
2 PL
1 PL
1 PL
Dipy:
100 g
 štipka
100 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Chlebové placky nakrájame na kusy. Rozložíme ich na plech a potrieme olejom zmiešaným s korením (mletá paprika, mletý koriander a drvená rasca). Posypeme nastrúhaným parmezánom.

  2. 2

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút do zlatista a do chrumkava.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme dipy. Mascarpone rozšľaháme s čili. Kyslú smotanu rozmiešame s kúskami avokáda. Chrumkavé čipsy servírujeme spoločne s dipmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia