Mungo šalát
Mungo šalát

Kórejský šalát z mungo výhonkov

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 12:00
Kórejský šalát z mungo výhonkov
Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
1/2 ČL
1 ks
1 ks
1 strúčik
1 PL
2 ČL
1 ČL
1 hrsť (alebo pažítka)




Postup

  1. 1

    Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody. V kastróle privedieme do varu osolenú vodu, vložíme do nej výhonky a sparíme ich asi 2 minúty. Potom ich hneď schladíme v ľadovej vode, scedíme a nasypeme do misy.

  2. 2

    Jarnú cibuľku očistíme, čili papričku zbavíme semienok a obe nasekáme. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Cibuľku, čili papričku a cesnak zmiešame, pridáme olej a sójovú omáčku. Dresing nalejeme na sparené mungo výhonky a premiešame.

  3. 3

    Šalát rozdelíme do misiek, posypeme sezamom a zelenými výhonkami (pažítkou) a podávame.

Diskusia k receptu