Kórejský šalát z mungo výhonkov
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 12:00
mesačník Varecha, dnes 12:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody. V kastróle privedieme do varu osolenú vodu, vložíme do nej výhonky a sparíme ich asi 2 minúty. Potom ich hneď schladíme v ľadovej vode, scedíme a nasypeme do misy.
- 2
Jarnú cibuľku očistíme, čili papričku zbavíme semienok a obe nasekáme. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Cibuľku, čili papričku a cesnak zmiešame, pridáme olej a sójovú omáčku. Dresing nalejeme na sparené mungo výhonky a premiešame.
- 3
Šalát rozdelíme do misiek, posypeme sezamom a zelenými výhonkami (pažítkou) a podávame.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu