Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
mesačník Varecha, 16. marca 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 800 g (fileta bez kože) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL nasekané | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 malej hlávky | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks (malé) | 
                                                             | 
                                                    
| 6 plátkov | 
                                                             | 
                                                    
| na ozdobenie | 
                                                             | 
                                                    
| Na dresing: | |
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Filetu ryby nakrájame na porcie a osolíme. Sezam zmiešame s nasekanými lieskovcami a v tejto zmesi obalíme kúsky ryby. Lieskové oriešky môžeme pred použitím krátko opiecť na suchej panvici – zvýrazní to ich chuť a dodá ešte väčšiu chrumkavosť. Rybu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 minút.
- 2
 Kapustu nakrájame na tenké rezance. Všetky ingrediencie na dresing metličkou premiešame, aby sa spojili. Polovicou dresingu polejeme kapustu a necháme ju pri izbovej teplote chvíľu odležať.
- 3
 Nakrájame uhorky, zmiešame ich s nakladaným zázvorom a so zvyškom dresingu.
- 4
 Na taniere rozdelíme kapustu a uhorky, pridáme rybu v chrumkavej kruste a ozdobíme lístkami výhonkov.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu