Grilovaná pražma so zeleninou
šéfkuchár, 30. júna 2023
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Pražma má jemné, chutné, biele mäso a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je ideálna na grilovanie a jej obľuba stále rastie.
porcia
príprava
na 200-230 °C
Suroviny
1 ks (350-450 g) |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
1 zväzok čerstvé (kôpor, koriander, petržlenová vňať, fenikel) |
|
250 g (cuketa, baklažán, paprika, cherry paradajky, cibuľa) |
|
Postup
-
1
Pražmu očistíme od šupín a na najhrubšom mieste urobíme tri zárezy – do hĺbky asi jedného centimetra, musíme naraziť na kosť. Narezanie urýchli prípravu ryby.
- 2
Zmiešame hrubozrnnú morskú soľ s mletým čiernym, novým korením, so sušeným cesnakom a s mletým rozmarínom. Touto zmesou pražmu dôkladne natrieme – zvonku, zvnútra a tak, aby sa zmes dostala aj do zárezov.
- 3
Dovnútra vložíme plátky citróna a bylinky, potrieme olejom.
- 4
Grilujeme z každej strany 7–8 minút podľa toho, akú teplotu máme nastavenú. Grilovať by sa mala na grile rozpálenom na 200–230 °C.
- 5
Podávame s grilovanou zeleninou – cherry paradajkami, paprikou, cibuľou, cuketou, baklažánom.
Tiež grilovaná pražma:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu