Grilovaná pražma
Grilovaná pražma

Grilovaná pražma so zeleninou

Adam Gallík
šéfkuchár, 30. júna 2023
Grilovaná pražma so zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Pražma má jemné, chutné, biele mäso a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je ideálna na grilovanie a jej obľuba stále rastie.

1
porcia
10 minút
príprava
14-16 minút
na 200-230 °C

Suroviny

1 ks (350-450 g)
2 PL
1 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ks
1 zväzok čerstvé (kôpor, koriander, petržlenová vňať, fenikel)
250 g (cuketa, baklažán, paprika, cherry paradajky, cibuľa)




Postup

  1. 1

    Pražmu očistíme od šupín a na najhrubšom mieste urobíme tri zárezy – do hĺbky asi jedného centimetra, musíme naraziť na kosť. Narezanie urýchli prípravu ryby.

  2. 2

    Zmiešame hrubozrnnú morskú soľ s mletým čiernym, novým korením, so sušeným cesnakom a s mletým rozmarínom. Touto zmesou pražmu dôkladne natrieme – zvonku, zvnútra a tak, aby sa zmes dostala aj do zárezov.

  3. 3

    Dovnútra vložíme plátky citróna a bylinky, potrieme olejom.

  4. 4

    Grilujeme z každej strany 7–8 minút podľa toho, akú teplotu máme nastavenú. Grilovať by sa mala na grile rozpálenom na 200–230 °C.

  5. 5

    Podávame s grilovanou zeleninou – cherry paradajkami, paprikou, cibuľou, cuketou, baklažánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia