Vegetariánsky paradajkový burger
Foto: 5tka
Pre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený zo zeleniny, ktorú dopĺňa vynikajúca marináda, salsa a lahodný Zobraziť celý popisPre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený zo zeleniny, ktorú dopĺňa vynikajúca marináda, salsa a lahodný grilovaný syr.
porcie
príprava
Suroviny
2 ks (býčie srdce) |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
1 PL (do cibule) |
|
1 ks |
|
30 ml |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
1 hrsť |
|
1 ks |
|
1 ks menší |
|
Postup
-
1
Paradajky narežeme vodorovne. Vylúpneme stred paradajok, ktorý neskôr použijeme v kroku 2. Cesnak prelisujeme nadrobno.
- 2
Vyrezané stredy dobre premiešame s prelisovaným cesnakom, štipkou soli, pomletým korením štyroch farieb a jednou lyžičkou medu. Salsa je hotová.
- 3
Olúpeme červenú cibuľu a nakrájame ju na jemné krúžky. Karamelizujeme ju na panvici s 1 polievkovou lyžicou medu. Pokvapkáme tmavým balzamikovým octom a odstavíme.
- 4
Počas karamelizácie cibule máme čas na prípravu marinády, ktorá ide na grilovaný syr. Zmiešame olivový olej s 1 polievkovou lyžicou údeného grilovacieho korenia a rovnomerne ho rozotrieme na syrové kúsky. Syr je najlepšie pripraviť na grile, no môžete si ho urobiť aj doma na panvici.
- 5
Počas prípravy rozpolíme avokádo, zbavíme ho jadierok a nakrájame na tenké plátky. Pokvapkáme trochou citrónovej šťavy.
- 6
Spodnú polovicu paradajok obložíme šalátom, avokádom a grilovaným syrom. Pridáme karamelizovanú cibuľu, prikryjeme druhou polovicou paradajky a zaistíme špajľou.
- 7
K paradajkovému burgru pridáme ako prílohu paradajkovú salsu. Prajem dobrú chuť.
Tiež plnené paradajky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu