Plnené paradajky
Plnené paradajky

Vegetariánsky paradajkový burger

5tka - bez fotky5tka, 7. júla 2023
Vegetariánsky paradajkový burger
Foto: 5tka

Pre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený zo zeleniny, ktorú dopĺňa vynikajúca marináda, salsa a lahodný Zobraziť celý popisPre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený zo zeleniny, ktorú dopĺňa vynikajúca marináda, salsa a lahodný grilovaný syr.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks (býčie srdce)
1 strúčik
1 ČL
1 PL (do cibule)
1 ks
30 ml
1 bal.
2 ks
4 PL
1 hrsť
1 ks
1 ks menší




Postup

  1. 1

    Paradajky narežeme vodorovne. Vylúpneme stred paradajok, ktorý neskôr použijeme v kroku 2. Cesnak prelisujeme nadrobno.

  2. 2

    Vyrezané stredy dobre premiešame s prelisovaným cesnakom, štipkou soli, pomletým korením štyroch farieb a jednou lyžičkou medu. Salsa je hotová.

  3. 3

    Olúpeme červenú cibuľu a nakrájame ju na jemné krúžky. Karamelizujeme ju na panvici s 1 polievkovou lyžicou medu. Pokvapkáme tmavým balzamikovým octom a odstavíme.

  4. 4

    Počas karamelizácie cibule máme čas na prípravu marinády, ktorá ide na grilovaný syr. Zmiešame olivový olej s 1 polievkovou lyžicou údeného grilovacieho korenia a rovnomerne ho rozotrieme na syrové kúsky. Syr je najlepšie pripraviť na grile, no môžete si ho urobiť aj doma na panvici.

  5. 5

    Počas prípravy rozpolíme avokádo, zbavíme ho jadierok a nakrájame na tenké plátky. Pokvapkáme trochou citrónovej šťavy.

  6. 6

    Spodnú polovicu paradajok obložíme šalátom, avokádom a grilovaným syrom. Pridáme karamelizovanú cibuľu, prikryjeme druhou polovicou paradajky a zaistíme špajľou.

  7. 7

    K paradajkovému burgru pridáme ako prílohu paradajkovú salsu. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia