Batatová nátierka
Batatová nátierka

Nátierka z batatov a cícera

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 08:00
Nátierka z batatov a cícera
Foto: Kulinární studio MAFRA

Do tejto nátierky sme rozmixovali pečené bataty, ktoré jej dodali farbu aj jemne sladkastú chuť. Vďaka cíceru je jej štruktúra jemná ako hodváb.

6-8
porcií
15 minút
príprava
25+15 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
1 ks malá
 štipka
2 PL (+ na pokvapkanie)
400 g
 štipka
1 ČL
2 PL
 štipka
1 PL
150 ml




Postup

  1. 1

    Bataty ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nahrubo nakrájame.

  2. 2

    Všetko rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, pokvapkáme olejom a zľahka premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cícer scedíme a prepláchneme. Nasypeme ho na menší plech, ochutíme čili a rascou, pokvapkáme olejom a vložíme do rúry. Pečieme pri 200 °C asi 15 minút.

  4. 4

    Vychladnuté bataty s cibuľou, cícer (časť odložíme na ozdobu), kurkumu, citrónovú šťavu a asi 150 ml ľadovej vody rozmixujeme dohladka. Podávame napríklad s celozrnným chlebom, posypané nasucho opraženými tekvicovými semienkami a chrumkavým cícerom.

Diskusia k receptu