Nátierka z batatov a cícera
mesačník Varecha, dnes 08:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Do tejto nátierky sme rozmixovali pečené bataty, ktoré jej dodali farbu aj jemne sladkastú chuť. Vďaka cíceru je jej štruktúra jemná ako hodváb.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bataty ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nahrubo nakrájame.
- 2
Všetko rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, pokvapkáme olejom a zľahka premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Cícer scedíme a prepláchneme. Nasypeme ho na menší plech, ochutíme čili a rascou, pokvapkáme olejom a vložíme do rúry. Pečieme pri 200 °C asi 15 minút.
- 4
Vychladnuté bataty s cibuľou, cícer (časť odložíme na ozdobu), kurkumu, citrónovú šťavu a asi 150 ml ľadovej vody rozmixujeme dohladka. Podávame napríklad s celozrnným chlebom, posypané nasucho opraženými tekvicovými semienkami a chrumkavým cícerom.
Tiež nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu