Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
šéfkuchár, 10. júla 2023
Foto: Pravda - Robert Hüttner
V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba. Dokonca môžeme takto upraviť aj lososa.
porcia
príprava
Suroviny
1 filet (alebo iná ryba) |
|
500 ml |
|
30 ml |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
Pečený pór: | |
2 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
1 vetvička |
|
Postup
-
1
Mrkvu a petržlen nakrájame nadrobno a spolu s ostatnými ingredienciami dáme variť. Keď voda zovrie, pridáme filet z amura a varíme prikryté na miernom ohni či teplote asi 8 minút. Po uvarení môžeme filet ešte chvíľku nechať vo vode, kým pripravíme prílohu. Nie však príliš dlho, inak sa úplne rozpadne.
- 2
Pór umyjeme, zbavíme vrchného obalu a nakrájame na kúsky dlhé osem centimetrov. Vložíme ich do zapekacej misy, podlejeme vínom, pridáme maslo, soľ, korenie, tymian.
- 3
Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Potom odokryjeme a dopekáme ešte 5 minút.
- 4
Servírujeme tak, že na tanier naložíme pór, naň naaranžujeme rybu a ozdobíme kyslastou zeleninou z vývaru. Prelejeme olivovým olejom alebo prepusteným maslom.
Tiež ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu