Pošírovaná ryba
Pošírovaná ryba

Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane

Adam Gallík
šéfkuchár, 10. júla 2023
Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
Foto: Pravda - Robert Hüttner

V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba. Dokonca môžeme takto upraviť aj lososa.

1
porcia
35 minút
príprava

Suroviny

1 filet (alebo iná ryba)
500 ml
30 ml
1 ČL
2 ČL
2 ks
3 ks
1/2 ks
1/2 ks
Pečený pór:
2 ks
3 PL
1 PL
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Mrkvu a petržlen nakrájame nadrobno a spolu s ostatnými ingredienciami dáme variť. Keď voda zovrie, pridáme filet z amura a varíme prikryté na miernom ohni či teplote asi 8 minút. Po uvarení môžeme filet ešte chvíľku nechať vo vode, kým pripravíme prílohu. Nie však príliš dlho, inak sa úplne rozpadne.

  2. 2

    Pór umyjeme, zbavíme vrchného obalu a nakrájame na kúsky dlhé osem centimetrov. Vložíme ich do zapekacej misy, podlejeme vínom, pridáme maslo, soľ, korenie, tymian.

  3. 3

    Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Potom odokryjeme a dopekáme ešte 5 minút.

  4. 4

    Servírujeme tak, že na tanier naložíme pór, naň naaranžujeme rybu a ozdobíme kyslastou zeleninou z vývaru. Prelejeme olivovým olejom alebo prepusteným maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia