Vyprážaný syr
Vyprážaný syr

Rukolový šalát s paradajkami a vyprážaným kozím syrom bez lepku

novalim - fotkanovalim, 20. septembra 2023. Komerčný recept.
Rukolový šalát s paradajkami a vyprážaným kozím syrom bez lepku
Foto: novalim

Poďte si vychutnať posledné letné dni a pripravte si ľahký šalát s rukolou, paradajkami a vyprážaným kozím syrom podľa nášho receptu. Na obalenie Zobraziť celý popisPoďte si vychutnať posledné letné dni a pripravte si ľahký šalát s rukolou, paradajkami a vyprážaným kozím syrom podľa nášho receptu. Na obalenie syra sme použili Promix UNI a našu bezlepkovú strúhanku. Šalát sme ochutili sviežim balzamikovým dresingom. Ako rýchly obed alebo večera, tento recept poslúži celej rodine.
Zdroj: www.novalim.sk

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 plátkov (hrubých asi 1 cm)
2 ks veľké mäsité
podľa potreby (na obaľovanie)
podľa potreby (na obaľovanie)
2 ks
3 PL (nemusí byť)
 (na vysmážanie)
 čerstvá (lístky)
Na zálievku:
3 PL
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Dobre premiešame suroviny na zálievku a odložíme bokom, aby sa chute prepojili.

  2. 2

    Do jednej misky nasypeme múku, do druhej strúhanku a v tretej spolu rozšľaháme vajcia a smotanu na šľahanie (smotana dodá strúhanke vo výslednom efekte jemnosť a nadýchanosť). Vaječnú zmes jemne osolíme.

  3. 3

    Plátky syra obalíme najprv v múke, potom vo vaječnej zmesi, opäť v múke a vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji z každej strany do zlatohneda. Vyberieme z panvice a uložíme na papierové obrúsky, aby nasali prebytočný olej.

  4. 4

    Na tanier dáme rukolu a na ňu striedavo ukladáme na kolieska nakrájané paradajky a syr. Pomedzi vložíme aj bazalkové lístky. Nakoniec šalát pokvapkáme balzamikovou zálievkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia