Papas arrugadas - varené zemiaky z ostrova Tenerife
mesačník Varecha, dnes 13:00

Foto: Shutterstock
Toto je to jedna z najtypickejších špecialít, aké môžete ochutnať na španielskom ostrove Tenerife. Papas arrugadas sú zemiaky varené v slanej vode a podávané Zobraziť celý popisToto je to jedna z najtypickejších špecialít, aké môžete ochutnať na španielskom ostrove Tenerife. Papas arrugadas sú zemiaky varené v slanej vode a podávané s červenou a so zelenou omáčkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rovnako veľké zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, dáme do hrnca a do polovice zalejeme vodou. Pridáme soľ.
- 2
Hrniec necháme otvorený a varíme 20 minút. Ďalej varíme, kým sa všetka voda neodparí.
- 3
Potom sa zemiaky ešte sušia na veľmi miernom ohni približne 20 až 30 minút, kým nie sú úplne zvrásnené. Treba to robiť opatrne a hrniec sledovať, aby sa nepripálili.
- 4
Podávame s červenou a so zelenou omáčkou.
Tiež varené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu