Varené zemiaky
Varené zemiaky

Papas arrugadas - varené zemiaky z ostrova Tenerife

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, dnes 13:00
Papas arrugadas - varené zemiaky z ostrova Tenerife
Foto: Shutterstock

Toto je to jedna z najtypickejších špecialít, aké môžete ochutnať na španielskom ostrove Tenerife. Papas arrugadas sú zemiaky varené v slanej vode a podávané Zobraziť celý popisToto je to jedna z najtypickejších špecialít, aké môžete ochutnať na španielskom ostrove Tenerife. Papas arrugadas sú zemiaky varené v slanej vode a podávané s červenou a so zelenou omáčkou.

4
porcie
5 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (múčne, varný typ B)
150 g




Postup

  1. 1

    Rovnako veľké zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, dáme do hrnca a do polovice zalejeme vodou. Pridáme soľ.

  2. 2

    Hrniec necháme otvorený a varíme 20 minút. Ďalej varíme, kým sa všetka voda neodparí.

  3. 3

    Potom sa zemiaky ešte sušia na veľmi miernom ohni približne 20 až 30 minút, kým nie sú úplne zvrásnené. Treba to robiť opatrne a hrniec sledovať, aby sa nepripálili.

  4. 4

Diskusia k receptu