Morčacia roláda v slanine plnená bryndzou a baby špenátom s batatovým pyré a zemiakovými kroketami
Foto: movino
Navarte si s nami výborné jedlo, ktoré odporúčame podávať k Rizlingu vlašskému, neskorému zberu 2023. Recept pripravil šéfkuchár Penziónu u Vinára Martin Krahulec. Zobraziť celý popisNavarte si s nami výborné jedlo, ktoré odporúčame podávať k Rizlingu vlašskému, neskorému zberu 2023. Recept pripravil šéfkuchár Penziónu u Vinára Martin Krahulec. Dobrú chuť!
Zdroj: Movino
porcie
príprava
Postup
-
1
Morčacie prsia nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, uložíme tesne vedľa seba a naplníme bryndzou, baby špenátom a zrolujeme. Roládu obalíme v slanine a zavinieme do potravinárskej fólie. Takto pripravenú roládu varíme vo vriacej vode približne 40 minút, potom ju odbalíme a opečieme na panvici a nakrájame.
- 2
Bataty umyjeme, narežeme, osolíme a pečieme na 180 °C 20 minút. Po opečení ich ešte teplé ošúpeme, dáme do mixéra a spolu s maslom vyšľaháme na jemné pyré.
- 3
Na prípravu zemiakových krokiet si zvolíme presne tie suroviny a postup ako som použil ma výrobu cesta na domáce zemiakové šúľance (sledujte pridané recepty :) akurát, že sa z cesta vytvarujú guľôčky, ktoré obalíme vo vajci a v strúhanke a vyprážame.
- 4
Umytú cviklu uvaríme v osolenej vode, ošúpeme, nakrájame na kocky.
- 5
Z balzamikového octu, medu a morskej soli si urobíme macerát, ktorý pridáme na uvarenú cviklu.
Tiež morčacia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu