Morčacia roláda
Morčacia roláda

Morčacia roláda v slanine plnená bryndzou a baby špenátom s batatovým pyré a zemiakovými kroketami

movino - fotkamovino, 26. augusta 2024. Komerčný recept.
Morčacia roláda v slanine plnená bryndzou a baby špenátom s batatovým pyré a zemiakovými kroketami
Foto: movino

Navarte si s nami výborné jedlo, ktoré odporúčame podávať k Rizlingu vlašskému, neskorému zberu 2023. Recept pripravil šéfkuchár Penziónu u Vinára Martin Krahulec. Zobraziť celý popisNavarte si s nami výborné jedlo, ktoré odporúčame podávať k Rizlingu vlašskému, neskorému zberu 2023. Recept pripravil šéfkuchár Penziónu u Vinára Martin Krahulec. Dobrú chuť!
Zdroj: Movino

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
150 g
120 g
100 g
Batatové pyré:
2 ks väčšie
100 g
Macerovaná cvikla:
1 ks




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, uložíme tesne vedľa seba a naplníme bryndzou, baby špenátom a zrolujeme. Roládu obalíme v slanine a zavinieme do potravinárskej fólie. Takto pripravenú roládu varíme vo vriacej vode približne 40 minút, potom ju odbalíme a opečieme na panvici a nakrájame.

  2. 2

    Bataty umyjeme, narežeme, osolíme a pečieme na 180 °C 20 minút. Po opečení ich ešte teplé ošúpeme, dáme do mixéra a spolu s maslom vyšľaháme na jemné pyré.

  3. 3

    Na prípravu zemiakových krokiet si zvolíme presne tie suroviny a postup ako som použil ma výrobu cesta na domáce zemiakové šúľance (sledujte pridané recepty :) akurát, že sa z cesta vytvarujú guľôčky, ktoré obalíme vo vajci a v strúhanke a vyprážame.

  4. 4

    Umytú cviklu uvaríme v osolenej vode, ošúpeme, nakrájame na kocky.

  5. 5

    Z balzamikového octu, medu a morskej soli si urobíme macerát, ktorý pridáme na uvarenú cviklu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia