Domáce kysnuté cesto na pizzu
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 11:00
mesačník Varecha, včera 11:00

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
15 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do misy robota preosejeme múku, pridáme sušené droždie, cukor, jemnú morskú soľ a všetko premiešame.
- 2
Potom po častiach prilievame vlažnú vodu a pomocou hákového nadstavca na kysnuté cesto ho zapracujeme do zmesi, nakoniec pridáme olivový olej. Cesto ďalej spracúvame hákom, kým nebude pružné, nelepivé a lesklé, trvá to asi 5 – 10 minút.
- 3
Cesto preložíme do pomúčenej misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chladničke kysnúť 6 hodín.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu