Domáce kysnuté cesto na pizzu

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 11:00
Domáce kysnuté cesto na pizzu
Foto: Shutterstock
4
porcie
15 (+ kysnutie) minút
príprava

Suroviny

500 g (typ 00 alebo chlebová)
4 g
1/4 ČL
10 g
350 ml vlažná
4 PL




Postup

  1. 1

    Do misy robota preosejeme múku, pridáme sušené droždie, cukor, jemnú morskú soľ a všetko premiešame.

  2. 2

    Potom po častiach prilievame vlažnú vodu a pomocou hákového nadstavca na kysnuté cesto ho zapracujeme do zmesi, nakoniec pridáme olivový olej. Cesto ďalej spracúvame hákom, kým nebude pružné, nelepivé a lesklé, trvá to asi 5 – 10 minút.

  3. 3

    Cesto preložíme do pomúčenej misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chladničke kysnúť 6 hodín.

Diskusia k receptu