Domáce slané karamelové cukríky
foodblog Medové motúzy, 22. decembra 2023
Foto: Jana Štrbková
Pamätáte si na chuť karamelových cukríkov z detstva? Moje domáce slané karamelky sú vyrobené podľa vynikajúcej receptúry a vložila som do nich tie najlepšie Zobraziť celý popisPamätáte si na chuť karamelových cukríkov z detstva? Moje domáce slané karamelky sú vyrobené podľa vynikajúcej receptúry a vložila som do nich tie najlepšie suroviny. No a čerešnička na torte je trocha soli, ktorá dodá tejto dobrote tú najlepšiu chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Štvorcový pekáč 20x20 cm vyložíme papierom na pečenie. V hrnci na miernom ohni zahrievame kondenzované mlieko, maslo, cukor a med, šľaháme metličkou, kým sa cukor nerozpustí a maslo neroztopí.
- 2
Zmes privedieme do varu a za stáleho miešania varíme asi 8 minút tak, aby sa nevytvorili hrudky, kým nevznikne zlatá karamelová hmota. Rýchlo vmiešame vanilkový extrakt a soľ.
- 3
Masu prelejeme na pripravený plech (pracujeme rýchlo, kým karamel vrie) a zľahka posypeme vločkami soli. Položíme do chladnej miestnosti na 12 hodín.
- 4
Stuhnuté narežeme na malé kocky, položíme na papier na pečenie alebo zabalíme do obalov na cukríky.
Tiež karamelky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu