Bulgurový šalát
Bulgurový šalát

Bulgurový šalát s falafelom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 16:00
Bulgurový šalát s falafelom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Falafel sú chrumkavé vyprážané guľôčky z cícera, byliniek a korenia, ktoré si môžete pripraviť jednoducho aj doma. Keď chcete ušetriť čas, pokojne si Zobraziť celý popisFalafel sú chrumkavé vyprážané guľôčky z cícera, byliniek a korenia, ktoré si môžete pripraviť jednoducho aj doma. Keď chcete ušetriť čas, pokojne si kúpte mrazené. Sú mierne vypražené, preto ich stačí ohriať v rúre. My sme to tak robili a chutili nám.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g (polotovar)
100 g
200 g
 čerstvá
3 PL
1 PL
2 ks malé
1/2 ks
1 hrsť (semienka)




Postup

  1. 1

    Bulgur prepláchneme a v hrnci zalejeme vodou tak, aby hladina bola zhruba dva centimetre nad ním. Privedieme do varu a potom na veľmi miernom ohni varíme domäkka, asi 12 minút.

  2. 2

    Guľôčky falafelu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 15 minút.

  3. 3

    Uvarený bulgur rozprestrieme na misu a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Brokolicu nakrájame na menšie kúsky. Dáme ju spolu s petržlenovou vňaťou a mätou do robota s nožmi. Všetko rozmixujeme na drobné kúsky, ktoré vmiešame do vychladnutého bulguru. Prilejeme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a premiešame. Potom pridáme nakrájané papričky, uhorku a posypeme semienkami granátového jablka.

  5. 5

    Servírujeme s falafelom a bielym jogurtom, do ktorého môžeme kvapnúť olivový olej a citrónovú šťavu.

Diskusia k receptu