Bulgurový šalát s falafelom
mesačník Varecha, dnes 16:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Falafel sú chrumkavé vyprážané guľôčky z cícera, byliniek a korenia, ktoré si môžete pripraviť jednoducho aj doma. Keď chcete ušetriť čas, pokojne si Zobraziť celý popisFalafel sú chrumkavé vyprážané guľôčky z cícera, byliniek a korenia, ktoré si môžete pripraviť jednoducho aj doma. Keď chcete ušetriť čas, pokojne si kúpte mrazené. Sú mierne vypražené, preto ich stačí ohriať v rúre. My sme to tak robili a chutili nám.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bulgur prepláchneme a v hrnci zalejeme vodou tak, aby hladina bola zhruba dva centimetre nad ním. Privedieme do varu a potom na veľmi miernom ohni varíme domäkka, asi 12 minút.
- 2
Guľôčky falafelu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 15 minút.
- 3
Uvarený bulgur rozprestrieme na misu a necháme vychladnúť.
- 4
Brokolicu nakrájame na menšie kúsky. Dáme ju spolu s petržlenovou vňaťou a mätou do robota s nožmi. Všetko rozmixujeme na drobné kúsky, ktoré vmiešame do vychladnutého bulguru. Prilejeme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a premiešame. Potom pridáme nakrájané papričky, uhorku a posypeme semienkami granátového jablka.
- 5
Servírujeme s falafelom a bielym jogurtom, do ktorého môžeme kvapnúť olivový olej a citrónovú šťavu.
Tiež bulgurový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu