Rýchla pizza
Rýchla pizza

Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 9. júna 2023
Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Foto: Kulinární studio MAFRA

Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové placky pita.

2
porcie
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 strúčik
250 g
2 PL
6 plátkov
150 g
150 g
 hrsť (mladé)




Postup

  1. 1

    Chlebové placky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich paradajkovým pyré rozmiešaným s pretlačeným strúčikom cesnaku a so štipkou soli. Potom povrch obložíme nakrájanými plátkami mozzarelly a zľahka pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.

  2. 2

    Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C, pečieme asi 6­-8 minút, kým budú mať placky zlatisté chrumkavé okraje. Ale pozor, aby sme ich veľmi nevysušili.

  3. 3

    Upečené placky obložíme plátkami sušenej šunky a guľôčkami minimozzarelly. Doplníme polovicami cherry paradajok a zľahka pokvapkáme zvyšným olivovým olejom. Servírujeme spolu s drobnými šalátovými listami. My sme použili red chard – mladé listy repy s ľahko horkastou chuťou. Výborná bude aj rukola alebo iné horkasté šaláty.

Diskusia k receptu