Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
mesačník Varecha, 9. júna 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové placky pita.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chlebové placky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich paradajkovým pyré rozmiešaným s pretlačeným strúčikom cesnaku a so štipkou soli. Potom povrch obložíme nakrájanými plátkami mozzarelly a zľahka pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
- 2
Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C, pečieme asi 6-8 minút, kým budú mať placky zlatisté chrumkavé okraje. Ale pozor, aby sme ich veľmi nevysušili.
- 3
Upečené placky obložíme plátkami sušenej šunky a guľôčkami minimozzarelly. Doplníme polovicami cherry paradajok a zľahka pokvapkáme zvyšným olivovým olejom. Servírujeme spolu s drobnými šalátovými listami. My sme použili red chard – mladé listy repy s ľahko horkastou chuťou. Výborná bude aj rukola alebo iné horkasté šaláty.
Tiež rýchla pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu