Hovädzí stroganov
šéfkuchár, dnes 12:30
Foto: Lidl
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
2 ČL |
|
100 ml |
|
500 ml (alebo hovädzí vývar) |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
200 g |
|
1 hrsť |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Na rozohriatej panvici s olejom restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Prihodíme nasekaný cesnak a soľ. Do základu pridáme mäso nakrájané na rezančeky, osolíme, okoreníme a sprudka restujeme.
- 2
Keď sa mäso zatiahne, ochutíme horčicou, premiešame a chvíľu restujeme. Prihodíme nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Podlejeme vínom a krátko povaríme, aby sa odparil alkohol.
- 3
Potom podlejeme vývarom alebo horúcou vodou, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme približne 30 minút domäkka. Počas dusenia podľa potreby prilievame vodu.
- 4
Medzitým do rozohriateho kastróla s olejom nasypeme ryžu, osolíme a krátko restujeme. Potom ju zalejeme vriacou vodou (1 cm nad ryžu), prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 10–15 minút. Hotovú ju premiešame a vo vypnutej rúre necháme dôjsť.
- 5
Keď je mäso mäkké, najprv kyslú smotanu zmiešame s múkou, potom ju primiešame k mäsu a krátko na miernom ohni povaríme. Stiahneme z ohňa a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 6
Hovädzí stroganov servírujeme s ryžou dozdobený nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu