Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzí stroganov

Marcel Ihnačák
šéfkuchár, dnes 12:30
Hovädzí stroganov
Foto: Lidl
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
1 ks
4 strúčiky
2 ČL
100 ml
500 ml (alebo hovädzí vývar)
200 g
1 ČL
200 g
1 hrsť
2 ks




Postup

  1. 1

    Na rozohriatej panvici s olejom restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Prihodíme nasekaný cesnak a soľ. Do základu pridáme mäso nakrájané na rezančeky, osolíme, okoreníme a sprudka restujeme.

  2. 2

    Keď sa mäso zatiahne, ochutíme horčicou, premiešame a chvíľu restujeme. Prihodíme nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Podlejeme vínom a krátko povaríme, aby sa odparil alkohol.

  3. 3

    Potom podlejeme vývarom alebo horúcou vodou, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme približne 30 minút domäkka. Počas dusenia podľa potreby prilievame vodu.

  4. 4

    Medzitým do rozohriateho kastróla s olejom nasypeme ryžu, osolíme a krátko restujeme. Potom ju zalejeme vriacou vodou (1 cm nad ryžu), prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 10–15 minút. Hotovú ju premiešame a vo vypnutej rúre necháme dôjsť.

  5. 5

    Keď je mäso mäkké, najprv kyslú smotanu zmiešame s múkou, potom ju primiešame k mäsu a krátko na miernom ohni povaríme. Stiahneme z ohňa a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

  6. 6

    Hovädzí stroganov servírujeme s ryžou dozdobený nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia