Špenátové taštičky
Špenátové taštičky

Lístkové taštičky plnené údeným lososom so špenátom a s fetou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 18. apríla 2023
Lístkové taštičky plnené údeným lososom so špenátom a s fetou
Foto: Kulinární studio MAFRA
6 ks
porcií
45 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. chladené
500 g čerstvý
20 g
100 g
150 g
1 PL
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Špenátové listy prepláchneme a necháme odkvapkať. Ak použijeme špenát s veľkými listami, odtrhneme hrubšie stonky. Na panvici roztopíme maslo a vložíme doň špenátové listy. Dusíme ich na miernom ohni, musí sa vypariť všetka voda. Potom necháme špenát vychladnúť na sitku.

  2. 2

    Dusené špenátové listy nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Rozdrobíme k nim syr feta a pridáme nadrobno nakrájaného údeného lososa. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, mletým čiernym korením a premiešame.

  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme, nakrájame ho na obdĺžniky vo veľkosti 24 x 12 cm. Na jednu polovicu vložíme lyžicu plnky. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Cesto preložíme cez plnku a vidličkou pritlačíme okraje.

  4. 4

    Taštičky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme zvyškom rozšľahaného vajca. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15-20 minút. Necháme trochu vychladnúť a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia