Talianska frittata

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 22. októbra 2022
Talianska frittata
Foto: Kulinární studio MAFRA

Teplá večera z panvice.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
2 PL
1 PL čerstvá
1 PL čerstvá
1 PL
1 ČL čerstvé
1 ČL čerstvý
2 PL
4 plátky




Postup

  1. 1

    V miske vyšľaháme metličkou vajcia s 2 PL vody a zľahka osolíme. Prisypeme najemno nakrájané listy mäty, pažítky, petržlenovej vňate, oregana, tymianu a premiešame.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme maslo, nalejeme vaječnú zmes, nemiešame a pečieme na miernom ohni asi 3 minúty. Potom vareškou opatrne nadvihneme frittatu od okrajov, aby sa pod ňu dostal vzduch, a dopekáme ďalších 5–10 minút, kým povrch získa krémovú konzistenciu.

  3. 3

    Hotovú frittatu podávame s natrhaným prosciuttom, dochutíme ju čerstvo zomletým čiernym korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia