Talianska frittata
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 22. októbra 2022
mesačník Varecha, 22. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Teplá večera z panvice.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske vyšľaháme metličkou vajcia s 2 PL vody a zľahka osolíme. Prisypeme najemno nakrájané listy mäty, pažítky, petržlenovej vňate, oregana, tymianu a premiešame.
- 2
Na panvici rozohrejeme maslo, nalejeme vaječnú zmes, nemiešame a pečieme na miernom ohni asi 3 minúty. Potom vareškou opatrne nadvihneme frittatu od okrajov, aby sa pod ňu dostal vzduch, a dopekáme ďalších 5–10 minút, kým povrch získa krémovú konzistenciu.
- 3
Hotovú frittatu podávame s natrhaným prosciuttom, dochutíme ju čerstvo zomletým čiernym korením.
Tiež frittata:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu