Kolagénový vývar z hovädzích kostí fotorecept
Foto: dorenika
Vývar z kostí obsahuje veľa vitamínov, minerálov a kolagénu. Vývar zredukujeme na želatínu a tuk. Je výborný pre deti na podporu rastu a vývoj Zobraziť celý popisVývar z kostí obsahuje veľa vitamínov, minerálov a kolagénu. Vývar zredukujeme na želatínu a tuk. Je výborný pre deti na podporu rastu a vývoj mozgu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny dáme do hrnca s vodou. Privedieme k varu a znížime teplotu na úplné minimum. Pokrievku nadvihneme, aby tam bola medzera a voda sa odparovala. Varíme pomaličky 5-6 hodín.
-
2
Vývar scedíme a nalejeme do foriem. Ja robím 12 veľkých (60 ml) a 4 tieto na obrázku. Môžete ich vychladiť a jesť ako gumové cukríky (ak to vaše deti zjedia). Alebo zamraziť a pridávať do cestovín alebo smoothie.
-
3
Zeleninu z vývaru necháme vychladnúť a rozmixujeme s trochou vývaru. Použijeme ako omáčku na cestoviny. Takto pripravujem synovi obedy.
-
4
Každé ráno pridám jednu kocku do synovho smoothie. Recept na smoothie: 1 kus ovocia (alebo hrnček jahôd atď), 1 kocka vývaru, 1 PL 100 % arašidového masla, 4 PL gréckeho jogurtu a 1 PL medu.
Diskusia k receptu