Pečený losos
Pečený losos

Chrumkavý losos so zeleninovými hranolčekmi

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 23. januára 2023
Chrumkavý losos so zeleninovými hranolčekmi
Foto: Jana Štrbková

Losos s chrumkavou posýpkou a zdravou prílohou, to je skvelý obed z jedného pekáča.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

800 g bez kože (4 filety po 200 g)
500 g
300 g
200 g
140 g
1/2 hrnčeka
3 vetvičky (čerstvý)
40 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 190 °C. Zemiaky, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na hranolčeky. Zeleninu rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 30 minút.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme chrumkavú posýpku na lososa. Maslo roztopíme, pridáme doň pšenové vločky, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a lístky tymianu, premiešame.

  3. 3

    Lososa nakrájame na štyri porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Navrch každej filety nanesieme mrveničku.

  4. 4

    Lososové filety pridáme k zelenine a pečieme spolu s ňou v rúre pri teplote 190 °C asi 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia