Slanina údená prerastená

Slanina údená prerastená ako ingrediencia v receptoch:

  • Džadky z vachtárne dedka Tatuša (fotorecept)

    Džadky z vachtárne dedka Tatuša (fotorecept)

    Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom. Dospeláci jedli džadky so škvarkami, omastené „šmaľcom“ z nich. Ale nám „fotľakom či kotňakom“ boli upravované na sladko, poliate...

  • Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept)

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept)

    Všetko čo zvýšilo od Veľkej noci som dnes spojila s cestovinami do chutného ľahkého jedla.

  • Bravčové rebrá na rasci a bielom víne

    Bravčové rebrá na rasci a bielom víne

    Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

  • Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept)

    Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept)

    Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.

  • Bryndziarka (fotorecept)

    Bryndziarka (fotorecept)

    Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to veru riadna drina. Tak dobré padla sýta polievka.

  • Slaný tvarohový koláč (fotorecept)

    Slaný tvarohový koláč (fotorecept)

    Hladkú múku a studené maslo spracujeme prstami na "drobenku", pridáme 1-3 PL studenej vody. Ja som pridala aj trochu celozrnnej múky, preto som potrebovala 3 PL vody + 1PL kyslej smotany. Vypracujeme cesto a dáme...

  • Živánska

    Živánska

    Pôvodne sa mala pripravovať v teréne, ale zlé počasie celú akciu zmarilo, tak nakoniec musela ísť do rúry. Nemal som vôbec úmysel sem tento recept vkladať, ale výsledok bol viac ako uspokojivý, t ak prečo...

  • Segedín prvomájový v AZ (fotorecept)

    Segedín prvomájový v AZ (fotorecept)

    Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na Slovesku obľúbenú, špecialitu uvariť podľa seba. Teda podľa dostupnosti potrebných ingrediencií. Ale na toto „zimušné” jedlo som presne 1....

  • Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept)

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept)

    Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.

  • Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept)

    Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept)

    Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám do komory stoličku a pozerám ako chladnú. Napokon zistím, že už nemá čo chladnúť. Pozor na to.

  • Fašiangovníky (fotorecept)

    Fašiangovníky (fotorecept)

    Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte aj snežilo, že sa nedalo robiť. Tak sme posadali za veľký stôl a ujedali si toto s chlebom a kyslou...

  • Slaninové guľky (fotorecept)

    Slaninové guľky (fotorecept)

    Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a polievkam. Ja teraz ponukám to ako chuťovku.

  • Uzlíky plnené šunkou s bryndzou a slaninkou (fotorecept)

    Uzlíky plnené šunkou s bryndzou a slaninkou (fotorecept)

    Tieto uzlíky zvyknem robiť ako vložku do zeleninových polievok. Teraz som ich vyskúšala urobiť ako hlavné jedlo s bryndzou a slaninkou. Plnila som ich mletou údenou šunkou.

  • Rýchly chutný slaný posúch

    Rýchly chutný slaný posúch

    Málokedy sa nechám zviesť koláčom pečeným na slano. Tento recept objavil a doporučil mi manžel po prečítaní receptov v časopise Báječná žena. Recept sa aj mne páčil a keďže s ním nebolo veľa...

  • Sedliacky bryndzovník (fotorecept)

    Sedliacky bryndzovník (fotorecept)

    Toto je tiež jeden z receptov na bačovu nótu. Základ tvoria tvrdé suché rožky a zvyšok bačove dobroty.

  • Kurča pečené u nás na Turky Day (fotorecept)

    Kurča pečené u nás na Turky Day (fotorecept)

    My, teda ja s mojou krajšou a samozrejme, že aj lepšou ½, sme vlani vzali na milosť morku určenú na oslavu tunajšieho sviatku „Vďaky vzdania“! Prečo by sme mali tento deň oslavovať! Nepatríme k objaviteľom, ...

  • Špízy z bravčového mäsa

    Špízy z bravčového mäsa

    Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske s olejom.

  • Osso bucco s chuťou jesene (fotorecept)

    Osso bucco s chuťou jesene (fotorecept)

    Plátok nožiny s prepílenou kosťou som držala zabalený vo fólii v chladničke pár dní. Dozrel práve s mojím rozhodnutím, ako ho pripravím.

  • Plnená bravčová panenka (fotorecept)

    Plnená bravčová panenka (fotorecept)

    S chutnou hlivovou plnkou

  • Kapustné fliačky

    Kapustné fliačky

    Keď je skorá kapusta tak mám rád toto jedlo.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist