Hovädzie špikované so slaninou fotorecept
mesačník Varecha, včera 09:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 kg (falošná sviečkovica alebo nízka roštenka) |
|
150 g |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ks malá |
|
1 stonka |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
Príloha: | |
400 g |
|
400 g |
|
40 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus mäsa. Ak ju nemáte, urobte do mäsa otvor nožom a potom do nich vtlačte zmrazené kúsky slaniny.
-
2
Zvyšné hranolčeky slaniny nakrájame na kocky. Mäso dôkladne osolíme a okoreníme zo všetkých strán. V hrnci alebo v pekáči zahrejeme olej s nakrájanou slaninou a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme. Potom mäso vyberieme a potrieme paradajkovým pretlakom.
- 3
Do výpeku v hrnci pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, zeler a cesnak. Pridáme bobkový list a jablkový mušt a privedieme do varu. Do zmesi vložíme opečené mäso, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 60 minút do rúry vyhriatej na 190 °C.
- 4
Ružičkový kel a šampiňóny očistíme. Kel sparíme vo vriacej osolenej vode a ihneď schladíme v studenej vode. Pred podávaním ho prehrejeme na 20 g masla a dochutíme cukrom, octom, soľou a korením. Očistené šampiňóny orestujeme na zvyšnom masle spolu s nakrájanou šalotkou. Dochutíme soľou a korením. Šampiňóny a ružičkový kel podávame s plátkami mäsa a prepasírovanou omáčkou. Pre elegantnejší vzhľad môžete mäso servírovať na tanieri preliate omáčkou a dozdobené čerstvými bylinkami, napríklad tymianom.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu