Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicová/dyňová polievka s cviklou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 6. septembra 2024
Tekvicová/dyňová polievka s cviklou (fotorecept)
Foto: tejaja

Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak. Nezaberie to toľko času, ako by sa na Zobraziť celý popisAk máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak. Nezaberie to toľko času, ako by sa na prvý pohľad zdalo. A oko si príde na svoje, či už túto zeleninu nazveme tekvicou alebo dyňou podľa oblasti, v ktorej žijeme.

4-5
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Tekvicová zložka:
500 g (dyňa)
1 ks
2 PL
Cviklová zložka:
500 g
50 g
1 KL
Zemiaková zložka:
500 g
Na ozdobu:
 čerstvá (lístky)




Postup

  1. 1

    Tekvicu (dyňu) ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Cviklu ošúpeme a tiež narežeme na kocky.

    Tekvicová/dyňová polievka s cviklou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu (dyňu), osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a 10 minút povaríme.

    Tekvicová/dyňová polievka s cviklou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V druhom hrnci rozpražíme nakrájanú slaninu, pridáme cviklu, bylinky, osolíme, zalejeme vodou a povaríme 15 minút. V oboch prípadoch dávame vody len toľko, aby bola zelenina zakrytá, počítame s tým, že polievka má byť krémová.

    Tekvicová/dyňová polievka s cviklou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistené zemiaky nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme.

    Tekvicová/dyňová polievka s cviklou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polovicu zemiakov aj s polovicou vody, v ktorej sa varili, pridáme k tekvici (dyni).

    Tekvicová/dyňová polievka s cviklou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Druhú polovicu aj so zvyškom vody pridáme k cvikle.

    Tekvicová/dyňová polievka s cviklou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zeleninu v oboch hrncoch rozmixujeme.

    Tekvicová/dyňová polievka s cviklou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do tanierov nalejeme tekvicovú (dyňovú) časť a potom do stredu cviklovú zložku (alebo opačne). Ozdobíme lístkom bazalky.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, krásně barevná inspirace. Klidně i s obměnou koření.
mamka4
Aj keď by som to jedla sama,ale pre mna krásne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia