Krúpy so zeleninou fotorecept
Foto: tejaja
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál. Stačí trocha sa zamyslieť a tvorivo pristupovať k vareniu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krúpy namočíme cez noc do vody. Budú lepšie a rýchlejšie uvarené. Potom ich uvaríme domäkka. Vody nedávame zbytočne veľa. Ak v nich ostane ešte voda, scedíme.
- 2
Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.
- 3
Vložíme na malé kocky nakrájané paradajky, pridáme harissu, jemne osolíme, podlejeme 2-3 lyžicami vody a asi 3 minúty podusíme.
- 4
Pridáme rukolu, premiešame a kratučko podusíme, len kým nezavädne (asi 2-3 minúty).
- 5
Potom pridáme uvarené krúpy a premiešame.
- 6
Ak treba, necháme prehriať a podávame.
Tiež krúpy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu