Jačmenné krúpy
Jačmenné krúpy

Krúpy so zeleninou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 4. júna 2024
Krúpy so zeleninou (fotorecept)
Foto: tejaja

Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál. Stačí trocha sa zamyslieť a tvorivo pristupovať k vareniu.

3
porcie
10 (+ namáčanie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
150 g
2 ks
1 hrsť
1 zarovnaná PL




Postup

  1. 1

    Krúpy namočíme cez noc do vody. Budú lepšie a rýchlejšie uvarené. Potom ich uvaríme domäkka. Vody nedávame zbytočne veľa. Ak v nich ostane ešte voda, scedíme.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.

    Krúpy so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme na malé kocky nakrájané paradajky, pridáme harissu, jemne osolíme, podlejeme 2-3 lyžicami vody a asi 3 minúty podusíme.

    Krúpy so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme rukolu, premiešame a kratučko podusíme, len kým nezavädne (asi 2-3 minúty).

    Krúpy so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme uvarené krúpy a premiešame.

    Krúpy so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak treba, necháme prehriať a podávame.

Diskusia k receptu

farbuska
Krúpy mám rada a používam ich. Vyskúšam aj podľa tvojho receptu. Vďaka zaň.
1x hanis
chemik
Také mám kroupy ve velké oblibě celoročně, takže teď, když po deštích rostou oranžové křemenáče - kozáky jako divé, orestuju je na té slanině s cibulkou a pak budu dál pokračovat podle tejaji.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia