Bravčové na znojemský spôsob fotorecept
Foto: olinecka
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru. Ponúkam recept, ktorý poteší chuťou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravené suroviny, umyté, osušene mäso.
-
2
Mäso nakrájame na plátky, každý plátok naklepeme z oboch strán, osolíme, okoreníme, obalíme múkou po oboch stránach. Slaninu a cibuľu pokrájame na menšie kocky,
-
3
Olej rozpálime, pripravené mäso osmažíme sprudka po oboch stranách, vyberieme do misky. Do výpeku pridáme pokrájanú slaninu, ktorú opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita. Pridáme mletú sladkú červenú papriku, hneď zalejeme vývarom alebo teplou vodou, pridáme sójovú omáčku. Mäso vrátime do základu a dusíme pod pokrievkou za občasnej kontroly.
-
4
Kyslé uhorky nakrájame na malé kocky alebo kolieska a pridáme k mäsu, krátko povaríme.
-
5
Podávame so zapekanými zemiakmi, ryžou, hranolkami. Dobrú chuť.
Ďakujem, Helenka..
Robievam podobne, bez sójovky, a nakoniec k uhorke pokrájam aj vajce natvrdo.