Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové na znojemský spôsob fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, dnes 15:43
Bravčové na znojemský spôsob (fotorecept)
Foto: olinecka

Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru. Ponúkam recept, ktorý poteší chuťou.

5-6
porcií
30-35 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800-900 g
1 ks väčšia
100 g
3-4 ks sterilizované
250 ml (alebo teplá voda)




Postup

  1. 1

    Pripravené suroviny, umyté, osušene mäso.

    Bravčové na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso nakrájame na plátky, každý plátok naklepeme z oboch strán, osolíme, okoreníme, obalíme múkou po oboch stránach. Slaninu a cibuľu pokrájame na menšie kocky,

    Bravčové na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Olej rozpálime, pripravené mäso osmažíme sprudka po oboch stranách, vyberieme do misky. Do výpeku pridáme pokrájanú slaninu, ktorú opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita. Pridáme mletú sladkú červenú papriku, hneď zalejeme vývarom alebo teplou vodou, pridáme sójovú omáčku. Mäso vrátime do základu a dusíme pod pokrievkou za občasnej kontroly.

    Bravčové na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kyslé uhorky nakrájame na malé kocky alebo kolieska a pridáme k mäsu, krátko povaríme.

    Bravčové na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so zapekanými zemiakmi, ryžou, hranolkami. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia