Sviečková à la Východ fotorecept
Foto: kobjan
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
120 minút
na 200/180 °C
na 200/180 °C
Postup
-
1
Mäso prešpikujeme slaninou, ja používam z mangalice.
-
2
Mäso osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a sprudka opečieme na panvici. Očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, korenie vložíme do pekáča, kde preložíme aj mäso a zalejeme karamelom, ktorý sme si medzitým spravili z cukru a vody.
-
3
Najprv pečieme 20 minút na 250 °C a potom 100 minút na 180 °C. Po upečení mäso vyberieme a udusenú koreňovú zeleninu rozmixujeme a pridáme 33 % smotanu na šľahanie a podľa potreby ako je to sladké môžeme korigovať šťavou z citróna alebo octom.
-
4
Mäso nakrájame na plátky.
-
5
A podľa toho ako to má kto rád môžeme podávať aj so šľahačkou a brusnicovým džemom.
Diskusia k receptu