Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo

Fedor Malík
vinár, 10. mája 2023
Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Foto: Shutterstock

Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.

6-8
porcií
40 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cestoviny:
400 g
100 g
2 ks
štipka
Plnka:
150 g
100 g mleté
1 ks
125 g
70 g strúhaný
5 g (amaretti)
10 g
1 strúčik
1 ČL
kúsok
Omáčka:
80 g
100 g
100 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s krupicou, vajcami a so štipkou soli, pridáme toľko vody, aby vzniklo hladké cesto, a necháme ho aspoň pol hodiny odpočívať.

  2. 2

    Medzitým pripravíme náplň. Nasekanú klobásu opečieme na kúsku masla, pridáme pomleté upečené hovädzie mäso, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a niekoľko minút miešame, aby sa chute spojili.

  3. 3

    Všetko vysypeme do misy, pridáme syr, strúhanku, vajce, rozdrvené sušienky amaretti, nasekané sultánky, trochu korenia a štipku soli. Premiešame.

  4. 4

    Ak sa zdá plnka príliš suchá, pridáme kvapku vývaru alebo vody.

  5. 5

    Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy s priemerom 8 cm. Do stredu dáme lyžicu náplne, cesto preložíme a spoje stlačíme, aby plnka nevytekala.

  6. 6

    Casoncelli uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Po scedení ich prelejeme rozpusteným maslom ochuteným šalviou, slaninou nakrájanou na pásiky a strúhaným syrom Grana Padano.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia