Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
vinár, 10. mája 2023

Foto: Shutterstock
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cestoviny: | |
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| štipka |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 150 g |
|
| 100 g mleté |
|
| 1 ks |
|
| 125 g |
|
| 70 g strúhaný |
|
| 5 g (amaretti) |
|
| 10 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 ČL |
|
| kúsok |
|
|
|
|
|
|
|
| Omáčka: | |
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g strúhaný |
|
|
|
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s krupicou, vajcami a so štipkou soli, pridáme toľko vody, aby vzniklo hladké cesto, a necháme ho aspoň pol hodiny odpočívať.
- 2
Medzitým pripravíme náplň. Nasekanú klobásu opečieme na kúsku masla, pridáme pomleté upečené hovädzie mäso, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a niekoľko minút miešame, aby sa chute spojili.
- 3
Všetko vysypeme do misy, pridáme syr, strúhanku, vajce, rozdrvené sušienky amaretti, nasekané sultánky, trochu korenia a štipku soli. Premiešame.
- 4
Ak sa zdá plnka príliš suchá, pridáme kvapku vývaru alebo vody.
- 5
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy s priemerom 8 cm. Do stredu dáme lyžicu náplne, cesto preložíme a spoje stlačíme, aby plnka nevytekala.
- 6
Casoncelli uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Po scedení ich prelejeme rozpusteným maslom ochuteným šalviou, slaninou nakrájanou na pásiky a strúhaným syrom Grana Padano.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu