Hubová polievka
Hubová polievka

Mačanka - hubová polievka

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 11. októbra 2023
Mačanka - hubová polievka
Foto: Jarmila Horváthová
2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrsť
1 hrsť
1 ks
50 g
3 PL
200 ml
1 PL
podľa chuti
500 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista. Pridáme nakrájané očistené čerstvé huby, sušené huby, soľ, rascu, bobkový list a dusíme.

  2. 2

    Prilejeme pol litra vody a varíme, kým huby nezmäknú. Potom prilejeme šťavu z kyslej kapusty a varíme asi desať minút.

  3. 3

    V malom množstve vody pripravíme zátrepku z hladkej múky a vlejeme do vriacej polievky. Chvíľu povaríme, dochutíme cesnakom a zjemníme kyslou smotanou.

  4. 4

    Podávame s chlebom alebo s chlebovými krutónmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia