Mačanka - hubová polievka
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 11. októbra 2023
mesačník Varecha, 11. októbra 2023
Foto: Jarmila Horváthová
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista. Pridáme nakrájané očistené čerstvé huby, sušené huby, soľ, rascu, bobkový list a dusíme.
- 2
Prilejeme pol litra vody a varíme, kým huby nezmäknú. Potom prilejeme šťavu z kyslej kapusty a varíme asi desať minút.
- 3
V malom množstve vody pripravíme zátrepku z hladkej múky a vlejeme do vriacej polievky. Chvíľu povaríme, dochutíme cesnakom a zjemníme kyslou smotanou.
- 4
Podávame s chlebom alebo s chlebovými krutónmi.
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu