Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta à la Vianni

vianni - fotkavianni, včera 19:06
Koložvárska kapusta à la Vianni
Foto: vianni

Je to také zimné chutné jedlo, rád sa s tým pohrám.

8 a viac
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg kg mleté
2 ks stredne veľké
150  g (pol na pol štipľavá)
70  g
5  strúčikov
1,5  šálky
1,3  kg
1/2 PL (v mažiariku rozdrvené)
podľa chuti
1/2 ČL
1/2 ČL
1,5  PL
podľa chuti
1  malá vetvička




Postup

  1. 1

    Vo woku alebo veľkej panvici osmaž nakrájanú cibuľu a slaninu, pridaj nakrájanú klobásu, soľ a korenie aj vetvičku rozmarínu. Po zosklovatení cibule pridaj mleté mäso a cesnak. Opraž, aby sa mäso zatiahlo a cesnak rozvoňal. Je to tak 4-6 minút.

  2. 2

    Medzitým uvar ryžu tak do 3/4 normálu. Všetko solím jemne priebežne podľa chuti!

  3. 3

    Z kapusty zlej vodu. Prvá vrstva na pekáč je kapusta, potom mäsová zmes, ryža, kapusta, mäso a ryža, zaliať smotanou rozrobenou s mliekom a daj zapiecť. Najprv pol hodinu zakryté alobalom a potom odkryté tiež pol hodinu. Ak to vyzerá suché, pridaj ešte pred dokončením trochu ochutenej smotany.

  4. 4

    Bude to dobrota, tomu ver :)

Diskusia k receptu