Koložvárska kapusta à la Vianni
Foto: vianni
Je to také zimné chutné jedlo, rád sa s tým pohrám.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg kg mleté |
|
2 ks stredne veľké |
|
150 g (pol na pol štipľavá) |
|
70 g |
|
5 strúčikov |
|
1,5 šálky |
|
1,3 kg |
|
1/2 PL (v mažiariku rozdrvené) |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1,5 PL |
|
podľa chuti |
|
1 malá vetvička |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo woku alebo veľkej panvici osmaž nakrájanú cibuľu a slaninu, pridaj nakrájanú klobásu, soľ a korenie aj vetvičku rozmarínu. Po zosklovatení cibule pridaj mleté mäso a cesnak. Opraž, aby sa mäso zatiahlo a cesnak rozvoňal. Je to tak 4-6 minút.
- 2
Medzitým uvar ryžu tak do 3/4 normálu. Všetko solím jemne priebežne podľa chuti!
- 3
Z kapusty zlej vodu. Prvá vrstva na pekáč je kapusta, potom mäsová zmes, ryža, kapusta, mäso a ryža, zaliať smotanou rozrobenou s mliekom a daj zapiecť. Najprv pol hodinu zakryté alobalom a potom odkryté tiež pol hodinu. Ak to vyzerá suché, pridaj ešte pred dokončením trochu ochutenej smotany.
- 4
Bude to dobrota, tomu ver :)
Tiež koložvárska kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu