Koložvárska kapusta à la Vianni
Je to také zimné chutné jedlo, rád sa s tým pohrám.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 kg kg mleté |  | 
| 2 ks stredne veľké |  | 
| 150 g (pol na pol štipľavá) |  | 
| 70 g |  | 
| 5 strúčikov |  | 
| 1,5 šálky |  | 
| 1,3 kg |  | 
| 1/2 PL (v mažiariku rozdrvené) |  | 
| podľa chuti |  | 
| 1/2 ČL |  | 
| 1/2 ČL |  | 
| 1,5 PL |  | 
| podľa chuti |  | 
| 1 malá vetvička |  | 
|  | |
|  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Vo woku alebo veľkej panvici osmaž nakrájanú cibuľu a slaninu, pridaj nakrájanú klobásu, soľ a korenie aj vetvičku rozmarínu. Po zosklovatení cibule pridaj mleté mäso a cesnak. Opraž, aby sa mäso zatiahlo a cesnak rozvoňal. Je to tak 4-6 minút. 
- 2
Medzitým uvar ryžu tak do 3/4 normálu. Všetko solím jemne priebežne podľa chuti! 
- 3
Z kapusty zlej vodu. Prvá vrstva na pekáč je kapusta, potom mäsová zmes, ryža, kapusta, mäso a ryža, zaliať smotanou rozrobenou s mliekom a daj zapiecť. Najprv pol hodinu zakryté alobalom a potom odkryté tiež pol hodinu. Ak to vyzerá suché, pridaj ešte pred dokončením trochu ochutenej smotany. 
- 4
Bude to dobrota, tomu ver :) Tiež koložvárska kapusta:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
 


Diskusia k receptu