Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Superzemiaky fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 17. júla 2024
Superzemiaky (fotorecept)
Foto: tejaja

Jednoduché jedlo, ale chutné. Málo surovín, dobrý výsledok.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
podľa potreby
cca 200 g
 (na vymastenie pekáča)
K podávaniu:




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a každý zemiak nakrojíme na plátky asi 7-8 mm hrubé tak, aby sme zemiak neprerezali. Urobíme teda akoby zemiakové vejáriky.

    Superzemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do stredného zárezu vložíme kúsok bobkového listu.

    Superzemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do ostatných zárezov dáme na tenšie plátky nakrájanú slaninu veľkosti hrúbky zemiaku. Teda tak, aby slanina netrčala veľmi zo zemiaku von.

    Superzemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vymasteného pekáča dáme zemiaky tesne vedľa seba.

    Superzemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme a pečieme na 180 °C domäkka. Pred dopečením odkryjeme, aby zemiaky chytili farbu.

    Superzemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ihneď podávame s kyslým mliekom (alebo kefírom, acidofilným mliekom).

  7. 7

    Poznámka: Zemiaky ničím nekoreníme, nesolíme. Slanina a bobkový list ich ochutia dostatočne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia