Superzemiaky fotorecept
Foto: tejaja
Jednoduché jedlo, ale chutné. Málo surovín, dobrý výsledok.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a každý zemiak nakrojíme na plátky asi 7-8 mm hrubé tak, aby sme zemiak neprerezali. Urobíme teda akoby zemiakové vejáriky.
-
2
Do stredného zárezu vložíme kúsok bobkového listu.
-
3
Do ostatných zárezov dáme na tenšie plátky nakrájanú slaninu veľkosti hrúbky zemiaku. Teda tak, aby slanina netrčala veľmi zo zemiaku von.
-
4
Do vymasteného pekáča dáme zemiaky tesne vedľa seba.
-
5
Zakryjeme a pečieme na 180 °C domäkka. Pred dopečením odkryjeme, aby zemiaky chytili farbu.
-
6
Ihneď podávame s kyslým mliekom (alebo kefírom, acidofilným mliekom).
- 7
Poznámka: Zemiaky ničím nekoreníme, nesolíme. Slanina a bobkový list ich ochutia dostatočne.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu