Bravčová panenka s baby zemiakmi a lesnými hubami
@chef_from_thewoods, 29. októbra 2023
Foto: Ľubomír Šmindák
Baby zemiaky, pár húb z lesa a bravčová panenka, najkvalitnejší kúsok mäsa z prasiatka, si v tomto recepte zahrajú hlavné roly.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku odblaníme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Panenku opečieme na rozpálenej panvici s olejom približne 4–5 minút z oboch strán, zabalíme do alobalu a necháme chvíľku odpočinúť.
- 2
Medzitým si v panvici po panenke opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. K opraženej slaninke pridáme na malé kúsky nakrájané lesné huby, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a restujeme, kým huby začnú púšťať vodu. Potom pridáme smotanu a prevaríme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a tesne pred dokončením pridáme maslo. Viac druhov tuku ponúkne viac chutí.
- 3
Baby zemiaky uvaríme v osolenej vode a pred podávaním ich zľahka opečieme na troche oleja.
- 4
Do taniera servírujeme omáčku, panenku nakrájanú na hrubé plátky, opečené zemiaky, dozdobíme viedenskou cibuľkou a petržlenovou vňaťou, ozvláštnime guľôčkami ružového korenia, ktoré má príjemnú sladkastú a korenistú chuť.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu